- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Подаруймо дітям літо”

Таку назву мала розгорнута у фойє будівлі обласної ради виставка-презентація дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Близько 20 позаміських таборів демонстрували свої кращі напрацювання, представники закладів розповідали про умови для юних відпочивальників, цікавинки, що чекають на дітлахів. Так, спортивно-оздоровчий комплекс “Ковпаківець” Котелевського району пропонує тематичні тури, зокрема для спортсменів – походи на байдарках. Загалом за сезон планують оздоровити 400 дітей, зазначила старший вихователь Тетяна Гаража. Обласний дитячо-юнацький оздоровчий табір “Еколог” у Зіньківському районі приймає на чотири зміни переможців і призерів різноманітних олімпіад, конкурсів, юних дослідників МАН. Санаторій-профілакторій “Антей” у Нових Санжарах пропонує відпочинок і лікування для дітей і матерів з дітьми. Родзинка “Сонячного”, що в Диканському районі, – цікаві екскурсії та роледром.
Нинішнього року, як і минулого, немає часткової компенсації вартості дитячих путівок батькам через фонд соціального страхування і пільг працівникам АПК.
– Натомість за ініціативою голови облдержадміністрації зараз створюється новий механізм компенсації вартості путівки будь-якій дитині у будь-який заклад області, – повідомила начальник відділу у справах сім’ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА Наталія Шкоденко.
У комунальні заклади, які утримують місцеві ради, путівки дешевші, в приватні – трохи дорожчі. Залежно від тривалості зміни, рівня атестації табору і умов вартість туру коливається від 2 до 6 тисяч гривень.
На презентацію завітали діти, батьки, представники профспілок, туристичних фірм, територіальних громад. Організаторами виступили управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА, Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка, громадська організація “Полтавський регіональний центр захисту прав споживачів”. У рамках заходу збирався обласний штаб з організації оздоровлення та відпочинку дітей, обмінялися досвідом фахівці цієї сфери, а працівники закладів відпочинку взяли участь у професійних майстер-класах.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]