- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рік нових робочих місць

Відкриваючи чергову щотижневу апаратну нараду, голова обласної державної адміністрації Валерій Головко звернув увагу на чітке виконання заходів з профілактики захворюваності на грип та інші вірусні інфекції.
Про ситуацію на ринку праці йшлося при обговоренні звіту директора обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої. Поряд із офіційною статистикою, за якою область посідає одне з перших місць в Україні (збільшення кількості вакансій, працевлаштованих, створених робочих місць, стабілізація на ринку праці), є й інша. Так, тисячі опитаних вважають себе безробітними і хочуть знайти роботу. Валерій Головко висловив занепокоєння з цього приводу. Він запропонував оголосити нинішній рік роком нових робочих місць. Задля цього необхідно створити умови для підприємництва, проаналізувати, як місцева влада працює в цьому напрямку, наскільки коректно й правильно.
Учасники наради проаналізували епізоотичний стан в області. Констатувалося, що торік серед інших захворювань тварин  особливе напруження викликав сказ. Задля боротьби з ним було проведено імунізацію диких тварин та відстріл червоної лисиці. Минулого року зареєстровано п’ять випадків захворювань  свиней на африканську чуму в Пирятинському, Гребінківському, Кременчуцькому та Глобинському районах. Цьогоріч – ще один. В усіх випадках причиною стало безконтрольне переміщення сільгосптварин, куплених без документів у невідомих людей. Захворювання становить велику небезпеку, однак завдання стосовно закупівлі дезтехніки, засобів захисту, скорочення популяції диких свиней у повному обсязі не виконуються. Наголошувалося на негайному організаційному забезпеченні спецзаходів, посиленні координації роботи усіх причетних служб та проведенні відповідних навчань по регіонах області.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]