- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поліклінічний довгобуд

Поліклініку центральної районної клінічної лікарні Полтавського району будують в обласному центрі вже сім років. І коли завершать – поки що невідомо. Між тим під впливом часу і природних явищ цегляні стіни довгобуду почали руйнуватися. Зрушити справу з місця спробували, обговоривши проблеми безпосередньо на об’єкті, учасники виїзного засідання постійної комісії Полтавської райради з питань промисловості, транспорту, будівництва, комунального господарства, підприємництва, зв’язку, торгівлі та побуту. Думками з цього приводу обмінялися голова райдержадміністрації Лідія Лепейко, голова районної ради Оксана Гончаренко, заступник голови райради Михайло Кононенко, депутати, представники причетних структур.
Констатувалося, що за ініціативою депутатів райради п’ятого скликання в 2008 році за кошти районного бюджету було розпочате будівництво нового поліклінічного корпусу Полтавської ЦРЛ. Витрачено на це понад мільйон гривень. Згодом через відсутність фінансування роботи повністю припинилися, об’єкт залишився недобудованим. Внаслідок дії природних умов – дощів, снігу, вітру, спеки – конструкції першого поверху стають непридатними для експлуатації. Якщо найближчим часом не відновити будівництво, то існуючі стіни доведеться демонтувати. Тоді станеться так, що за вітром піде мільйон бюджетних, зароблених мешканцями району, гривень.
Тож без підтримки територіальної громади району та допомоги обласного бюджету завершити добудову поліклінічного корпусу власними силами неможливо, вважають депутати. У районному бюджеті недостатньо коштів для того, щоб закінчити довгобуд поліклінічного корпусу, підтвердив очільник профільної комісії Павло Оленєв. “Тільки спільними зусиллями, разом з обласною, сільськими радами, за підтримки депутатів районної, обласної рад зможемо завершити будівництво”, – зазначив депутат.
Оглянувши приміщення недобудованого медзакладу, депутати прийняли рішення рекомендувати районній раді розглянути питання на сесії і виділити з районного бюджету кошти на добудову поліклініки в сумі 3,358 мільйона гривень. Сільрадам запропонували взяти спільну участь у завершенні важливого для району соціального об’єкта. Керівництво райради звернеться до обласної ради, облдержадміністрації для винайдення механізму співфінансування з обласного бюджету і включення районної поліклініки до Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік.
До речі, рішенням сесії районної ради попереднього скликання, у жовтні минулого року, Полтавській центральній районній клінічній лікарні було виділене додаткове фінансування в сумі 200 тисяч гривень на виготовлення проектної документації по добудові поліклінічного відділення.
– Так, питання з добудовою поліклініки ЦРЛ порушувалося минулого року, – розповіла голова районної ради Оксана Гончаренко. – Там давно нічого не робилося, будівництво зупинене. Треба розв’язувати проблему. Зарезервували кошти в районному бюджеті, будемо звертатися до обласної ради, до нашого депутата від району, заступника голови бюджетної комісії Ірини Степаненко з питанням співфінансування цього об’єкта. Радилися з сільськими головами, щоб теж підключилися до цієї роботи і щоб нам всім разом добудувати поліклініку. Будемо просити з обласного бюджету 4 мільйони гривень.
Загалом на добудову, разом із коштами районного бюджету, потрібно близько 8 мільйонів, зазначила Оксана Гончаренко.
В окремому приміщенні, якщо будівля буде довершена, планується відкрити центр матері і дитини, розширити поліклініку, аби обслуговувати більше людей і розвантажити головний корпус ЦРЛ, бо там поліклініці тісно. Також – розвинути діагностичну мережу, щоб через відсутність того чи іншого обладнання не доводилось “ганяти” людей по різних медзакладах Полтави.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]