- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На порядку денному – питання комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери

Під головуванням Інни Авраменко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. У роботі комісії взяли участь депутати обласної ради Ірина Степаненко (постійна комісія з питань бюджету та управління майном), Петро Ворона (постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури), керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, журналісти.
У порядку контролю комісія заслухала інформацію директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вадима Штефана про виконання Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013– 2015 роки. Планові обсяги фінансування програми було визначено у понад 30 мільйонів гривень, проте фактично заходи програми профінансовано на майже 14 мільйонів гривень. Ці кошти були спрямовані на розвиток громадянського суспільства, підтримку обласних ЗМІ, комунальних видавництв, видання соціально-значимої літератури, забезпечення роботи науково-редакційного підрозділу – центру по дослідженню історії Полтавщини, придбання обладнання для створення в області цифрового ефірного телебачення, поліпшення умов зберігання документів Національного архівного фонду та інші заходи.
Інформацію комісія взяла до відома та рекомендувала департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА деталізувати звітність у частині використання фінансових ресурсів на заходи програми.
По тому депутати розглянули та підтримали проект Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016–2018 роки, внесений на чергову сесію обласної ради. Програма, орієнтовний обсяг фінансування якої становить понад 23 мільйони гривень, спрямована на комплексний розвиток інформаційної сфери області, забезпечення співпраці органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з організаціями громадського суспільства, підвищення громадської активності. За словами Вадима Штефана, проект Програми пройшов економічну, фінансову та антикорупційну експертизи, був широко обговорений та підтриманий громадськістю.
У контексті звернення Громадської ради при облдержадміністрації та департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА щодо вирішення проблемних питань у діяльності книжкового магазину “Планета”, який належить до об’єктів спільної власності територіальних громад області, голова комісії Інна Авраменко, депутати Олександр Сухань, Алла Федорченко, Дмитро Півень, Петро Ворона зазначили важливість збереження “Планети” як осередку соціально та національно значимої книги, центру духовної культури полтавців. Отже, на пропозицію голови комісії Інни Авраменко дане питання рекомендовано розглянути на спільному засіданні постійних комісій обласної ради: з питань бюджету та управління майном; з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.
Відповідно до порядку денного у ході засідання комісія також розглянула та узгодила пропозиції до Регламенту Полтавської обласної ради сьомого скликання. На другій сесії обласної ради депутати взяли за основу проект рішення “Про Регламент Полтавської обласної ради сьомого скликання”, забезпечивши можливість внесення до Регламенту конструктивних узгоджених пропозицій з боку депутатів, представників громадськості, юристів. В цілому як рішення обласної ради Регламент планується прийняти на наступній сесії.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email [1]