- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Доступне житло для полтавських родин

Як вирішити проблему забезпечення полтавських родин доступним житлом – це питання обговорювалося під час зустрічі голови облдержадміністрації Валерія Головка з першим заступником голови Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергієм Комнатним. Керівник області запропонував підписати тристоронню рамкову угоду між обласною владою, міськими головами та вказаним Фондом.
Як наголосив Сергій Комнатний, в умовах децентралізації бюджетів найбільше перспектив у плані будівництва доступного житла сьогодні мають саме міські громади. Таку активність і зацікавленість у Полтавській області демонструють очільники Кременчука й Комсомольська, де проекти будівництва доступного житла впроваджуються доволі жваво.
– Тут розуміють, що інвестиції з міського бюджету в будівництво житла дають великі плюси, – прокоментував Сергій Комнатний. – Це не лише зменшення квартирної черги, а й інвестування в економіку міста, створення нових робочих місць, надходження податків у бюджет від будівельної галузі. І якщо Кременчук та Комсомольськ активно співпрацюють з Фондом на умовах співфінансування, то, на жаль, міська влада Полтави у співпраці не зацікавлена.
Сергій Комнатний також зауважив, що навіть в умовах кризи у будівельній галузі Полтавське регіональне управління Державного молодіжного житлового будівництва є лідером серед інших обласних представництв Фонду.
Аби заохотити міських голів до співпраці щодо вирішення проблем житлового будівництва, зокрема і в питаннях забезпечення доступним житлом родин учасників АТО, Валерій Головко запропонував провести у Полтаві “круглий стіл”, до участі в якому планують запросити керівництво обласної ради та голів профільних комісій, міських голів, представників громадських організацій, Центру допомоги учасникам АТО в Полтавській області.
– Щоб ця зустріч мала практичне втілення, ми запропонуємо міським головам у присутності ЗМІ підписати рамкову тристоронню угоду про співпрацю щодо будівництва доступного житла між Фондом, обласною владою та керівниками конкретних міст, – наголосив Валерій Головко. – У цій угоді будуть чітко виписані умови фінансування, відповідальність сторін. Зокрема кошти з обласного бюджету виділятимуться на будівництво житла тільки в тих містах, які братимуть активну фінансову участь у цьому проекті.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]