- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Щоб свята були безпечними

Управління Служби безпеки України в Полтавській  області звертається до мешканців і гостей Полтавщини з проханням зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час Новорічних і Різдвяних свят.
Співробітники УСБУ області разом із іншими силовими структурами посилили заходи з охорони потенційно вразливих об’єктів та місць масового скупчення людей. Реалізується масштабний комплекс дій, спрямований на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів.
Запобігання небезпечним для життя людей ситуаціям залежить і від кожного громадянина. Тому в разі виявлення підозрілого предмета у місці святкування потрібно негайно повідомити про це правоохоронців, швидку допомогу, аварійні служби; не наближатися, не торкатися, не розкривати, не переміщати знахідку, не користуватися поблизу радіо- й електроапаратурою, мобільними телефонами; відвести людей від місця розташування підозрілого предмета.
У випадку пожежі чи вибуху треба негайно викликати всі екстрені служби реагування, а до їхнього прибуття надати посильну допомогу постраждалим, якщо вони є, вжити заходів із гасіння вогню за допомогою наявних засобів.
При захопленні людей у заручники потрібно по можливості повідомити правоохоронні органи; не вступати в переговори з терористами, намагатися виконувати їхні вимоги, якщо це не загрожує життю і здоров’ю людей.
В УСБУ Полтавської області діє цілодобовий телефон довіри. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, якщо ви маєте інформацію про прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності просимо звертатися за телефоном (0532) 51-18-38 або до ГУ Національної поліції в Полтавській області за телефоном 102.

УСБУ в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email [1]