- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підвищуються стандарти медичної галузі

Наприкінці року в обласній клінічній лікарні імені М.В. Скліфосовського було відкрито відділення інтервенційної радіології з палатою інтенсивної терапії та рентгенохірургічним блоком. Це дозволить поліпшити надання необхідної медичної допомоги пацієнтам із захворюваннями серцево-судинної системи й значно знизить рівень смертності від цієї патології.
У заході взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Головко, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Людмила Овчаренко. Медики ознайомилися з функціонуванням новітнього високоінтенсивного обладнання, роботою персоналу. Валерій Головко наголосив, що обласна влада й надалі підтримуватиме галузь охорони здоров’я.
Варто додати, що в зазначеному відділенні вже проведено близько 100 стентувань пацієнтам при гострому інфаркті міокарда. Для ефективності лікування гострого інфаркту міокарда вкрай важливим є так званий «золотий стандарт». Тобто надання необхідної медичної допомоги в перші 24 години від початку симптомів ССЗ.
Для проведення ремонтних робіт приміщення, де працює відділення інтервенційної радіології, придбання та монтаж сучасного діагностично-лікувального обладнання використано близько 8 мільйонів гривень.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]