- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кому і які надбавки виплачують до пенсії

Шановна редакція! Я, Сирик Олексій Павлович, 1926 року народження, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, інвалід першої групи. Прошу повідомити, як і кому зараз йде надбавка до пенсії. Отримав пенсію за жовтень і листопад, надбавки мені нема. Хочу знати – чому. Раніше отримував і на День Конституції, і на день звільнення Полтави від фашистів. А зараз все для мене відміняється? Чому?
Першого січня 2016-го мені виповнюється 90 років. Зараз чомусь стали забувати ветеранів Великої Вітчизняної. Раніше були і привітання, й матеріальна підтримка, а тепер нічого немає. У звіті шановного міського голови Полтави Олександра Мамая розписано, кому і скільки було виплачено грошової допомоги, там же йдеться і про інвалідів. Я, як інвалід першої групи, нічого не отримував. Сподіваюся на відповідь.

З повагою Олексій СИРИК,
інвалід війни 1-ї групи.
м. Полтава.

Як пояснили в департаменті праці і соціального захисту ОДА, згідно з відповідною обласною програмою учасники бойових дій – жителі Полтави й області – отримують грошову допомогу один раз на рік з обласного бюджету до Дня Перемоги – 9 травня, виплачують її до 5 травня. Що стосується виплат до Дня визволення Полтави і Дня Конституції, то ці виплати здійснюються з ініціативи міської влади.
У відділі соціального захисту населення управління соціального розвитку виконкому Полтавської міської ради повідомили, що виплати інвалідам першої групи з нагоди Міжнародного дня інвалідів у 2015 році здійснювались і були приурочені до Дня міста і Дня визволення Полтави. Міська структура перераховує кошти на районні управління соцзахисту за міською програмою “Турбота”. Тож, якщо у ветеранів є проблеми з отриманням цих коштів, треба звернутися до районного управління соцзахисту за місцем проживання.
Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області радить звертатися на безкоштовну гарячу телефонну лінію з питань пенсійного забезпечення, надбавок до пенсій тощо за номером 0 800 50 25 10. Редакція переслала лист Олексія Сирика до вищеназваного управління і отримала відповідь за підписом начальника відомства Володимира Тараторіна, у якому йдеться, що звернення розглянуте і детальні роз’яснення стосовно порушених у зверненні питань пенсійного забезпечення надані заявнику окремим листом.
У родині Олексія Павловича Сирика підтвердили: відповідь надійшла, пенсію ветерану підвищили і зазначили її нову суму. Ветеран уже отримав надбавку за два місяці й надалі отримуватиме підвищену пенсію. Родина висловлює вдячність редакції нашої газети за турботу і допомогу.

Print Friendly, PDF & Email [1]