- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сучасна навчальна література – запорука якісної підготовки фахівців

Фармакологія – це одна з основних ланок, що поєднує теоретичні дисципліни з лікувальною практикою. Знання з фармакології дозволяють сучасним лікарям орієнтуватися у великій кількості лікарських засобів, обґрунтовувати вибір ефективної медикаментозної допомоги. Самостійне оволодіння знаннями насамперед пов’язане з наявністю у студента сучасної навчальної літератури, яка є запорукою успішного засвоєння предмета.
Фахівці з фармакології усвідомлюють необхідність створення якісних навчально-методичних джерел інформації, які б змогли задовольнити якість підготовки майбутніх лікарів України. Новий підручник “Фармакологія” випустив колектив авторів – провідних вчених-фармакологів трьох медичних вищих навчальних закладів нашої країни (Української медичної стоматологічної академії, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Одеського державного медичного університету). Він має вже два видання, здобув схвалення викладачів та користується популярністю у студентів вищих медичних закладів країни.
Книга містить фундаментальні статті з фармакологічних характеристик препаратів, їх побічної дії, показань та протипоказань застосування. Це видання було представлене на численних освітянських форумах, зокрема на міжнародній виставці “ЗНО-2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном” у номінації “Лідер організаційного науково-методичного забезпечення, впровадження інформаційно-телекомунікаційних технологій у процес навчання”. Нарешті студенти медичних вузів отримали сучасний підручник “Фармакологія”, створений на високому професійному та видавничому рівні.

Сергій БІЛАШ
Начальник відділу з науково-педагогічної роботи
та організації навчально-наукового процесу УМСА, доктор біологічних наук, професор

Print Friendly, PDF & Email [1]