- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Якими будуть зимові канікули

Тривалість зимових шкільних канікул місцеві органи влади визначають самостійно. Найдовший відпочинок буде у школярів обласного центру – протягом усього січня. Найкоротші канікули чекають юних лубенців – лише до 8 січня. У багатьох містах і районах вони триватимуть з 28 грудня до 10 січня. Подовження зимових канікул пов’язане з економією енергоносіїв, а також із наданням можливості дітям холодної пори більше побути вдома з батьками, зайнятися улюбленими справами й полегшити навчальне навантаження. Завдання дорослих – забезпечити дітлахам нагляд, збереження здоров’я, оздоровлення, змістовне дозвілля і більше позитиву.
Про це йшлося на спільній прес-конференції директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадима Штефана і начальника відділу департаменту освіти та науки Олени Ухань, присвяченій підготовці до організованого проведення в області зимових шкільних канікул. Найбільшу увагу приділятимуть дітям, котрі потребують особливої підтримки. Під час канікул працюватимуть усі шкільні гуртки і позашкільні установи, заклади культури. Підготовлені програми Новорічних і Різдвяних свят. У школах будуть відкриті спортзали й бібліотеки. Старшокласникам вчителі надаватимуть консультації з підготовки до державної підсумкової атестації і зовнішнього незалежного оцінювання. Молодших зацікавлять екскурсіями, спортивними змаганнями та різними заходами, плани яких підготувала кожна школа.
Діти-сироти й позбавлені батьківського піклування, які виховуються в державних закладах, проведуть канікули в оздоровчих таборах. Ще сто путівок до таких таборів розподілено між районами для дітей пільгових категорій. Близько тисячі школярів візьмуть участь у святі Головної ялинки області. До екскурсійних поїздок планують залучити близько 9 тисяч учнів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]