- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Старт Мережі вільних місцевих політиків

У  Полтаві відбулася презентація Всеукраїнського проекту “Мережа вільних місцевих політиків”, на яку запросили депутатів місцевих рад, громадських активістів, журналістів.
Голова Центру громадських ініціатив, член оргкомітету МВМП Віталій Загайний відзначив, що проект ставить за мету після виборів до місцевих рад об’єднати політиків регіонального рівня для обміну досвідом щодо вирішення нагальних проблем. Йдеться про неполітичну платформу, що об`єднає громадських діячів, депутатів місцевих рад від різних політичних сил, і в першу чергу – ліберально орієнтованих, а також журналістів щодо обміну досвідом.
У свою чергу співзасновник МВМП Максим Колєсников наголосив, що основна мета проекту – налагодження горизонтальних зв’язків між політиками місцевого рівня та створення майданчика для спілкування представників різних регіонів України.
Змін в країні можна досягти лише через зміни на місцевому рівні, переконані засновники мережі. Даний проект реалізує неурядова організація Центр громадських ініціатив за підтримки представництва Фонду ім. Фрідріха Науманна за Свободу (Німеччина). Проект діє в Україні з 2014 року.
Голова обласної ради Олександр Біленький підтримав цю ініціативу. “У 1998 році я розпочав свою політичну кар’єру слухачем проекту “Школа молодих політиків”, що працював у Києві. Там я зрозумів, що таке політика”, – поділився Олександр Біленький під час презентації МВМП.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]