- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підсумки і перспективи

Ряд важливих питань життя області розглянули учасники чергової щотижневої апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка. Участь у роботі зібрання взяв голова обласної ради Олександр Біленький. Присутні привітали Валерія Головка із 50-річним ювілеєм.
У ході роботи наради йшлося, зокрема, про стан виплати орендної плати за використання земельних часток власників паїв у поточному році. Нині в області укладено понад 300 тисяч договорів оренди на 2 мільйони 100 тисяч гектарів ріллі. З них на 5 років – 47 відсотків, до десяти років – 43 відсотки. Відзначено тенденцію до збільшення розмірів орендної плати. Так, цьогоріч вона в середньому склала 1 тисячу 446 гривень за гектар, що на 340 гривень більше, ніж торік, або 5,5 відсотка від нормативної грошової оцінки. Це найкращий показник в Україні (в середньому 3,3 відсотка). В області лідерами за розмірами орендної плати є Машівський та Новосанжарський райони. Вже виплачено 1,7 мільярда гривень, що складає 98 відсотків від передбаченого угодами і на 37 відсотків більше, ніж торік. Основна форма розрахунків – грошова (79 відсотків). Говорилося і про проблеми. В основному вони пов’язані з недостатньою взаємодією з відповідними земельними органами по вертикалі. Валерій Головко запропонував провести в Полтаві на початку року засідання профільного комітету Верховної Ради з тим, щоб на перспективу зняти усі питання не лише в масштабах області, а й України.
Учасники наради також підбили підсумки виконання робіт із ремонту та утримання автомобільних доріг області, які фінансувалися з обласного бюджету. Усе заплановане виконано, а зекономлені при цьому кошти стануть у нагоді на наступний період. Сформовано програму з ремонту та утримання доріг на 2016 рік: з обласного бюджету передбачено спрямувати 55 мільйонів гривень, з місцевих – 15 мільйонів гривень.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]