- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Міць і слава нашої держави

У  нинішній складний і відповідальний для України час військовослужбовці вкотре продемонстрували мужність, безстрашність, силу духу, а ще – безмежну відданість і любов до свого народу. На жаль, протягом останніх двох років війни за суверенність і цілісність держави на Сході України загинуло 126 військовослужбовців з Полтавщини. Про це йшлося під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України, що відбулися у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих військових і активістів, які, не завершивши своїх земних справ, полягли, виборюючи для нас мир, свободу і незалежність.
“Якщо ще три роки тому День Збройних сил України вважався суто професійним святом військовослужбовців, то сьогодні це – справді всенародне свято. Військові довели, що вони – з народом і здатні гідно захистити свою державу, її громадян. Навіть попри те, що Українська армія формувалася протягом нетривалого часу – останні 20 років, всі зрозуміли, що по духу це – загартоване волелюбне козацьке військо”, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло. Заступник начальника Полтавського гарнізону підполковник Юрій Кривонос зачитав вітальну листівку полтавським військовослужбовцям від начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка. За вагомі особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкову військову дисципліну та з нагоди Дня Збройних сил України більше 40 військовослужбовців Полтавського гарнізону, учасників АТО, волонтерів отримали почесні грамоти облдержадміністрації та виконавчого комітету Полтавської міської ради.
Майстри мистецтв Полтавщини подарували учасникам урочистостей святковий концерт.
***
Урочистості з нагоди Дня Збройних сил України пройшли у Полтавському краєзнавчому музеї імені В. Г. Кричевського. Військовослужбовцям, які захищали суверенітет та незалежність України на буремному Сході, вручили медалі “За оборону рідної держави”, нагрудні знаки “За вірність народу України”, інші почесні відзнаки. Розпочалися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України, хвилиною мовчання за полеглими військовослужбовцями.
Військових привітали голова відокремленого підрозділу Полтавської області ГО “Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій” Анатолій Войценко, голова ГО “Всеукраїнська спілка учасників АТО” у Полтавській області Дмитро Шевченко.
***
У Полтавській спеціалізованій школі-інтернаті №2 імені Н.К.Крупської відбулося свято до Дня Збройних сил України “Ти мужній і сильний український солдат”. “Сьогодні ми вітаємо тих, хто служив, служить і буде служити, всіх захисників нашої Батьківщини”, – зазначила директор школи-інтернату Алевтина Ключинська.
Під час концертної програми неабияке захоплення школярів було помітне під час стройового виступу козацького загону імені Івана Сірка Козацького гвардійського полку Полтавщини, що діє при навчальному закладі.
Прищеплює почуття патріотизму вихованцям школи-інтернату їхній хорунжий Микола Багайдін. “Особисто я виховую патріотів за допомогою спорту. Ми поглиблено вивчаємо історію козацтва, беремо участь у патріотичних заходах, що проходять в нашому місті. Вивчаємо також різні види зброї, відвідуємо тир, беремо участь в обласних змаганнях з військово-патріотичної гри “Джура”. Вважаю, що у Збройних силах повинні служити люди, вірні своїм українським традиціям, народу, сім’ї”, – зауважив він.
***
У Кременчуцькому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою обласної ради з нагоди Дня Збройних сил України відбулося військово-спортивне свято. На захід запросили представників державних органів влади, громадських організацій ветеранів військової служби, учасників АТО, представників військових частин, батьків ліцеїстів. Тут відбулися також змагання. Ліцеїсти демонстрували присутнім свої досягнення у фізичному розвитку, військовий вишкіл. Кращі вихованці ліцею та переможці спортивних змагань отримали нагороди.
***
Урочистості з нагоди Дня Збройних сил України пройшли в містах і районах нашого краю.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]