- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

І справа добра, і річка чиста

Жителі сіл Новоселівської сільської ради Полтавського району на собі відчули наслідки глобального потепління та природних катаклізмів. Територією наших сіл текла невелика мальовнича річечка під назвою Свинківка, яка радувала місцевих мешканців і приїжджих відпочивальників прохолодою й краєвидами, надаючи можливість скупатися чи порибалити. Але русло річки від літньої спеки пересохло та поступово засмітилося стовбурами дерев, що впали. Вони утворили греблю, й навіть після осінніх дощів вода не могла повноцінно протікати руслом.
Обираючи владу, сказав мудрець, обирай не емоціями, а холодним серцем, насамперед поставивши собі запитання: а що зробить твій вибір корисного для громади? У нас громада вирішила зробити добру екологічну справу. І от за ініціативою багаторічного й знову обраного сільського голови Людмили Панасівни Макаренко, члена виконкому Івана Андрійовича Острівного, депутатів Новоселівської сільської ради був організований суботник із розчищення русла річки від стовбурів дерев.
Зібралося близько 30 односельців. Усі, хто відгукнувся, добре попрацювали (незважаючи на партійні, політичні симпатії) як велика дружна родина.
Тож хочеться висловити слова великої вдячності організаторам та учасникам заходу за небайдужість до природи, довкілля, любов до рідного краю.
Перший крок зроблено. Звертаємось зі сторінок газети “Зоря Полтавщини” до керівництва області та району з великим проханням включити до державної програми з очищення малих річок і нашу річку Свинківку, а ми, мешканці громади, будемо допомагати. Разом ми – сила, здатна творити добрі справи.

За дорученням жителів с. Терентіївка
Вадим КУКСА, депутат Новоселівської сільської ради
Полтавського району.

Print Friendly, PDF & Email [1]