- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

За крок до прориву

У  груповому турнірі Ліги чемпіонів зіграно чергові матчі. Київське “Динамо” у гостях здобуло впевнену перемогу над “Порту” і зробило важливий крок до виходу в плей-оф. Команда Сергія Реброва практично в усіх компонентах переграла суперника, а тому заслужено перервала безпрограшну серію “драконів”, яка тривала з квітня, коли португальці поступилися “Баварії”. Кияни зуміли нав’язати суперникам високий пресинг, завдяки чому вони практично не могли підійти до воріт Шовковського. “Динамівці” активно використовували фланги в атаці, за кількістю ударів перевершили господарів майже вдвічі. Спочатку на 34-й хвилині пенальті реалізував Ярмоленко. А на 65-й хвилині зустрічі рахунок подвоїв Гонсалес – 0:2.
Тепер “Динамо” готується до останньої гри 9 грудня вдома з ізраїльським “Маккабі”. Матч обов’язково треба виграти, щоб врешті зробити прорив після невдач кільканадцяти років і вийти до плей-оф найпрестижнішого євротурніру.
***
Донецький “Шахтар” у Львові програв мадридському “Реалу”. Поступаючись під час поєдинку (0:4), “гірники” в останні п’ятнадцять хвилин матчу знайшли в собі сили відквитати три пропущених м’ячі. Двічі відзначився Тейшейра, один гол – на рахунку Дентіньо. Але на неймовірний камбек “Шахтарю” все ж не вистачило часу – 3:4. Результат цієї зустрічі можна вважати цілком закономірним, адже до 75-ї хвилини підопічні Мірча Луческу практично не зуміли створити жодного гольового моменту біля воріт гостей.
Наступний матч “гірники” зіграють 8 грудня на виїзді з французьким “ПСЖ”.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]