- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Криміногенна ситуація викликає занепокоєння

Із початку року на Полтавщині зареєстровано більше 18 тисяч кримінальних правопорушень. Ріст злочинності у порівнянні з минулим роком становить приблизно 17 відсотків. Кількість розкритих злочинів збільшилась майже на 16 відсотків, а тяжких та особливо тяжких – на 22 відсотки. Про це повідомив начальник головного управління Національної поліції у Полтавській області Олег Бех.
“Більше половини злочинів, понад 10 тисяч, – це крадіжки. Особливу увагу ми зосередили на розкритті квартирних крадіжок, яких з початку року зареєстровано близько 615. На сьогодні розкрито третину”, – зазначив Олег Бех.
Друге місце за кількістю вчинених правопорушень займають шахрайства. Їх зареєстровано понад 1500. Розкрито – близько 460. Найпоширеніші – телефонні шахрайства, шахрайства з використанням інтернет-ресурсів та з банківськими картковими рахунками.
Актуальним залишається й розкриття злочинів, пов’язаних із викраденням автотранспорту. З початку року зареєстровано близько 450 таких правопорушень. Розкрито – 145, поінформував Олег Бех.

Print Friendly, PDF & Email [1]