- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Дороги планують відремонтувати за три роки

Перспективи розвитку дорожнього господарства області та Полтавського аеропорту представили журналістам на прес-конференції перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький і начальник управління інфраструктури та туризму Олександр Бєліков.
Зокрема було презентовано обласну програму капітального та поточного і середнього ремонту доріг державного значення на 2016–2018 роки, розраховану на співфінансування з обласного та районних бюджетів у пропорції 80/20. Загалом до програми увійшло 400 об’єктів, обсяг вкладень – 210 мільйонів гривень. Посадовці зазначили, що сподіваються на підтримку цієї ініціативи новообраним складом обласної ради.
Ще одна програма – реконструкції та ремонту доріг за кошти Держбюджету, згідно з якою автомагістралі чекає капітальний ремонт. Перша дорога в Полтавській області, на яку виділятимуться гроші, – Полтава–Кременчук, зазначив Олександр Бєліков. У планах – ремонти доріг Бориспіль–Дніпропетровськ, Суми–Полтава, Лохвиця–Гадяч, Гадяч–Опішня, Лубни–Миргород–Опішня та Дніпропетровськ–Царичанка–Кобеляки–Решетилівка. Загальний обсяг коштів на ремонт шляхів Полтавської області – понад 13 мільярдів гривень на три роки. Виконавці робіт визначатимуться на тендерах.
Також планується відновити роботу Полтавського аеропорту. Директор консалтингової компанії “Авіаплан” Олена Трескунова повідомила, що цей об’єкт має непогані перспективи: вдале розташування між великими аеропортами, туристична привабливість регіону. Відтак аеропорт “Полтава” може стати лоукостом (низькобюджетною авіакомпанією, що економить на додаткових послугах, і завдяки цьому пропонує нижчі ціни на авіаперевезення) всієї Лівобережної України. Аеропорт має збережені в хорошому стані термінал, резервуари для пального, злітно-посадкову смугу для прийняття повітряних суден, може запропонувати інвесторам вигідні умови, тож є всі фактори для його успішного розвитку, відзначила фахівець. Щоб полтавський аеропорт почав функціонувати в повному обсязі, потрібні порівняно невеликі для такого об’єкта інвестиції, сумарно приблизно 25 мільйонів доларів США. Насамперед – для облаштування пункту пропуску, якщо буде отриманий міжнародний статус, і посилення заходів безпеки.
Документи щодо створення міжнародного пропускного пункту подано Міністерству інфраструктури України, додав Андрій Пісоцький. Тривають переговори з вітчизняними й зарубіжними інвесторами, зокрема з Китаю.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]