- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Тато йде на війну”

Таку назву має фотознімок нашої юної колеги, редактора відділу фотоілюстрацій “Зорі Полтавщини” Анни Чапали, який експонується у столичній галереї “Лавра” серед 350 кращих світлин XVII Міжнародного фотоконкурсу газети “День”.

Загалом на конкурс було подано більше    3 тисяч робіт. Аня у такому серйозному творчому змаганні взяла участь уперше. Й одразу – в переможці! У номінації “Події” телеканал “112 Україна” визначив цей знімок кращою фотороботою, а Посольство Грузії в Україні відзначило його автора спеціальним призом. Світлину Анни Чапали удостоєно і найпрестижнішої відзнаки конкурсу – “Призу Глядацьких Симпатій”.
“Знімок повний символізму: дівчинка зі сльозами на очах не випускає з обіймів воїна… На фото вона уособлює Україну. А її батько – це мужні захисники нашої країни. Жовто-блакитні кульки в руках дитини – не що інше, як український прапор, а вінок – один із найсильніших слов’янських оберегів, котрий у цьому випадку допоможе впоратися із болем розлуки”, – розповів креативний продюсер телеканалу “112 Україна” Микола Корчага.
Анна Чапала в інтерв’ю телеканалу сказала, що надсилала фото перш за все тому, що хотіла, щоб українці знали, як болісно переживає цю несправедливу війну Полтавщина:
– У нас також щомісяця відбуваються ротації, демобілізації, ми проводжаємо і зустрічаємо наших хлопців. Це – хвилюючі епізоди, повз які не можна пройти. Це – люди, яким не можна не співчувати, як дівчинці з фото, що до сліз скучила за татом. Слава Богу, на цьому конкретному знімку – тато, який з війни вже повернувся.
Колеги знають Аню як відверту, щиру й дуже справедливу людину. Вперше зорянські дівчата Аня Чапала та Аня Васецька у прифронтову зону потрапили волонтерками. Але саме після тієї поїздки на наших шпальтах почали з’являтися їхні авторські репортажі         “з перших рук”. Потім обидві Ані стали попутницями голови обласної ради Петра Ворони у його поїздках на Донбас – у визволені міста, на будівництво укріплень, до земляків на передову. Але з тих поїздок до Маріуполя, Артемівська, Слов’янська оприлюднювати знімки доцільно було не завжди: у кадр могли потрапити об’єкти, що “прив’язуються” до місцевості географічно, а це іноді загрожує безпеці людей.
Виставка фотоконкурсу газети “День” відвідає півтора десятка найбільших міст України.
Статуетка “Золотого оленя” від Грузинського посольства та приз від телеканалу “112 Україна” поповнили колекцію творчих відзнак Анни Чапали. Вітаємо колегу!

Зоряни.

Print Friendly, PDF & Email [1]