- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“За вашу працю вас шанує світ”

“Що не обличчя – видатна людина”, – так сказав, звертаючись до учасників урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства, голова облдержадміністрації Валерій Головко.
– Живіть по сто років, і Україна буде в продовольчій безпеці. Ми, як влада, намагаємося зробити вашу працю якомога комфортнішою. Область посідає лідируючі позиції за виробництвом сільськогосподарської продукції, аграрії тісно співпрацюють із науковцями. Тільки завдяки вам збереглося потужне полтавське село. За це – низький уклін.
Голова обласної ради Петро Ворона відзначив ще одну непересічну заслугу полтавських аграріїв:
– Наш уклін не лише за те, що годуєте народ хлібом, а й за те, що тримаєте на своїх плечах Українську армію. Кожен із вас – волонтер, який направляв тонни продуктів для наших солдатів. Аналіз результатів виборів до обласної ради показав: якщо минулого скликання зі 120 депутатів було 20 аграріїв, то нині з 84 – 24. І по районах до обласної ради найбільше пройшло саме аграріїв, бо за вашу працю вас шанують люди.
Процедура нагородження почесними грамотами, подяками, ювілейними медалями супроводжувалася концертним дійством. У святкуванні взяв участь заступник директора департаменту землеробства Мінагрополітики Леонід Сухомлин. Він оприлюднив вітальний лист від міністра агропромислової політики та продовольства Олексія Павленка і вручив відзнаки міністерства. Радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Кирило Камишев також привітав полтавських селян.
Розкішні короваї, які привезли з усіх районів області, освятив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Української православної церкви Київського патріархату Федір.
***
Виставка “АгроПром–Полтава- 2015” пропонувала сільгосптоваровиробникам високоякісне насіння, засоби захисту, добрива, доїльні апарати, газодизельні системи для двигунів, сільськогосподарську техніку, причіпні агрегати, запчастини, мастила з усієї України: Київщини, Харківщини, Запоріжжя, Дніпропетровська, районів області.
Експозицію Спілки пасічників представили Надія та Віталій Материнки – вони єдині в області займаються виробництвом маточного молочка, а також іншої бджолопродукції для зміцнення організму людини. Тут і напій, що в народі йменується медовухою, за рецептурою з дідів-прадідів.
Обласна асоціація фермерів та приватних землевласників “Відродження Полтавщини” вітала учасників свята яскравим банером, а на столах – смачні наїдки: печеня й копченості, овочі, бутерброди з салом, меленим із зеленню, й салом шматочками…
***
“Відпочивайте на Полтавщині” – виставка під такою назвою відкрилася перед початком урочистостей. Як зазначила Наталія Однойко з громадської організації “Обласний туристичний кластер”, Полтавщина стає все популярнішою для туристів з усіх регіонів держави. За її словами, найбільшим попитом користуються гоголівські місця, Сорочинський ярмарок, садиба Котляревського, вечірні екскурсії Полтавою, костюмовані екскурсії на полі Полтавської битви. Причому гості Полтави справді щиро визнають її духовною колискою і духовною столицею України. Коли громадська організація представляла область на Львівщині, переконалися, що навіть західні регіони погоджуються з таким статусом. У роботі виставки “Відпочивайте на Полтавщині” взяли участь кілька регіонів країни: Київщина, Кіровоградщина, Сумщина, Харківщина, Миколаївщина. Також експонувалися пропозиції туристичних агенцій та майстерень народних промислів із Полтави, Гадяча, Решетилівки, Зінькова, Карлівки, Пирятина інших районів.

Ольга ЩЕГЛОВА
Микола БЕЗНОС (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]