- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Патріотизм виховується змалечку

У  роботі чергового засідання Громадської ради при обласній державній адміністрації взяли участь голова ОДА Валерій Головко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. Хвилиною мовчання вшанували членів ради, які пішли за межу, та полеглих на Донбасі бійців АТО.

Перше і головне питання засідання – про участь інститутів громадянського суспільства у національно-патріотичному вихованні дітей та молоді. Як доповів директор департаменту освіти і науки ОДА Євгеній Ленський, для учнівської молоді області функціонують 573 гуртки, 48 секцій, 59 клубів патріотичного виховання, 7 військово-пошукових об’єднань. Нинішнього літа Гадяч приймав 280 дітей з усієї України – під патронатом Міністерства освіти і науки України тут відбувся ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) – “Джура-2015: Гетьманська Україна”. Найбільшу кількість нагород, як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, виборола команда Гадяцької спеціалізованої школи “Гадяцькі вепри”.
Євгеній Ленський проаналізував виконання обласної програми військово-патріотичного виховання, згідно з якою прийнята обласна концепція до 2020 року.
На жаль, наявне фінансування дозволяє, за словами посадовця, у міських школах, де навчається від 200 до тисячі дітей, утримувати лише 1–2 посади педагогів, які ведуть гурткову роботу. У сільській місцевості проблема ще гостріша. Окремо доповідач акцентував увагу на роботі з дітьми, які мають особливі потреби. Зі співдоповідями виступили заступник директора Державного архіву області Тарас Пустовіт, проректор ПНПУ імені В.Г. Короленка Любов Кравченко, начальник штабу обласної громадської організації “Козацький гвардійський корпус Полтавщини” Микола Гаража, голова профільної комісії громадської ради Олег Янкевич.
Перед початком засідання у холі експонувався доробок вихованців позашкільних закладів області. Подивитися-таки було на що: інформаційні стенди та підбірки методичної літератури, вироби із кераміки, шерсті, бісеру, паперу, картини з шифону, батік, екоіграшки і декоративний розпис, і навіть живий куточок.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]