- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

До Полтавської облради обрали лише 14 “старих” депутатів

В ефірі Громадського радіо прозвучало інтерв’ю голови обласної ради Петра ВОРОНИ про результати виборчих перегонів на Полтавщині. За інформацією Петра Ворони, до Полтавської облради зайшли представники 10 політичних сил. Тепер вкрай важливо налагодити співпрацю між ними, щоб здійснити необхідні зміни в житті полтавської громади.
Пропонуємо текст інтерв’ю, яке провели журналісти Тетяна ТРОЩИНСЬКА та Андрій КУЛИКОВ.

Тетяна Трощинська: Наскільки Ви, як голова обласної ради, задоволені перебігом виборчих перегонів на Полтавщині?
Петро Ворона: Я переконаний у тому, що вибори на Полтавщині пройшли максимально демократично. І я щиро переконаний у тому, що ніякого адміністративного тиску на кандидатів у депутати до обласної ради не було. В результаті виборчих перегонів до облради зайшли представники 10 політичних сил. Я думаю, що деякі проблеми є саме по Полтаві, тому що багато спостерігачів говорять про певний підкуп виборців.
Андрій Куликов: Десять політичних партій у обласній раді – як Ви цьому будете давати раду? Я так розумію, що жодна з партій не отримала переважної більшості?
Петро Ворона: Так, жодна з партій, які йшли до обласної ради, не отримала переваги. Тому тут варто говорити про об’єднання політичних сил, розподілити обов’язково певну відповідальність і працювати на інтереси громади. Також хотів зауважити, що у новій обласній раді з 84 депутатів лише 14 працювали в облрадах попередніх скликань. Тому депутатам треба ще буде навчатись, як працювати на користь суспільства.
Тетяна Трощинська: А з ким Ви вже готові співпрацювати у новій облраді?
Петро Ворона: “Блок Петра Порошенка “Солідарність” у нас в облраді має 15 осіб, друга позиція – це “Батьківщина”, що налічує 13 осіб, і на третьому місці – “Радикальна партія”, “УКРОП” та “Партія простих людей”, які мають кожна по 8 депутатів. Я особисто готовий співпрацювати з усіма політичними силами, які, перш за все, сповідують інтереси громад нашого краю. Інтересів справді багато, зокрема це і рента у 5 відсотків від використання нафтогазових площ, хотілось, аби і з Фонду регіонального розвитку надходило більше коштів тощо.

(Текст надано інформаційно-аналітичним
відділом виконавчого апарату
обласної ради).

Print Friendly, PDF & Email [1]