- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавський коровай набирає ваги

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 2 листопада зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі майже 780 тисяч гектарів, що становить 84 відсотки від завдання. Валове виробництво зерна при середньообласній урожайності близько 55 центнерів з гектара складає більш як 4,1 мільйона тонн. Це майже на 260 тисяч тонн перевищує минулорічні показники на відповідну дату.
Найбільший внесок у полтавські зернові засіки зробили хлібороби Новосанжарського району, які намолотили близько 250 тисяч тонн збіжжя. Аграрії Гадяцького, Машівського та Миргородського районів перевищили 200-тисячний рубіж зі збирання зерна.
Нині сільгосппідприємства завершують збирання соняшнику, його обмолочено на 96 відсотках відведених площ при середній урожайності 26 центнерів з гектара. Кукурудзу обмолочено на понад 350 тисячах гектарів, а це близько двох третин відведених площ. Середня урожайність качанистої сягає 70 центнерів з гектара.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]