- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ви маєте право”

Таку назву має новий проект Міністерства юстиції України, який очільник відомства Павло Петренко презентував у Полтаві. Йдеться про відкриті зустрічі, в ході яких громадяни можуть безпосередньо поспілкуватися з керівництвом органів юстиції, керівниками місцевих органів влади, адвокатами з центрів безоплатної вторинної правової допомоги.
Звернутися до міністра юстиції могли всі охочі. Загалом на зустріч зареєструвалося понад 50 громадян з усієї області. Разом із Павлом Петренком прийом проводили голова облдержадміністрації Валерій Головко, народні депутати України Андрій Помазанов та Ігор Алексєєв, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко.
“Полтава є першим регіоном, де ми започатковували таку традицію, яка охопить усю Україну. Це публічне спілкування і пошук відповідей на ті питання, які сьогодні є найболючішими для громадян”, – зазначив Павло Петренко.
Зокрема до міністра юстиції України звернулися громадяни з питань виконання рішень судів Полтавської області органами виконавчої служби, оформлення спадщини, реєстрації прав на нерухоме майно, з питань пенсійного законодавства тощо.
Водночас Павло Петренко у Полтаві презентував ще один новий сервіс Мін’юсту. В обласному перинатальному центрі вісьмом породіллям він вручив свідоцтва про народження дітей. Міністр зазначив, що віднині мамам і татам не доведеться бігати по кабінетах, щоб отримати свідоцтво про народження своєї дитини.  Вони одержуватимуть його в пологовому будинку. Єдиною вимогою є швидке визначення з іменем дитини. “Полтава приєдналася до нашого проекту. В перинатальному центрі працюватиме фронт-офіс Міністерства юстиції, спеціалісти якого прийматимуть документи, і батьки новонародженого зможуть забрати свого малюка додому вже зі свідоцтвом про народження. Сподіваюся, що найближчим часом такі центри будуть по всій Україні”, – зазначив Павло Петренко.
У рамках робочої поїздки до Полтави міністр юстиції України також взяв участь у засіданні мобільного Консультативного пункту правової допомоги і зустрівся з переселенцями з Донецької та Луганської областей. “Та підтримка, яку здійснює Мін’юст, стосується конкретних та практичних речей, у тому числі й для переселенців. Насамперед це створення Центрів безоплатної правової допомоги, де ви знайдете відповіді на ті юридичні питання, які для вас актуальні”, – наголосив міністр юстиції.
Також Павло Петренко поспілкувався з  представниками ЗМІ. Особливу увагу він звернув на нові сервіси та пілотні проекти, які впроваджуються Міністерством юстиції України у Полтавській області зокрема.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]