- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Програма розвитку дорожнього господарства

Формування обласної програми розвитку дорожнього господарства на 2016– 2018 роки та підбиття підсумків виконання робіт із ремонту доріг та вулиць міста й району – ці питання розглядалися на виїзній нараді, яка відбулася у Гадяцькому районі.
Як зазначив голова Гадяцької райдержадміністрації Олексій Матюшенко, в 2015 році у районі відремонтовано близько 46 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття на загальну суму понад 7,9 мільйона гривень. Кошти місцевих бюджетів у цій сумі становлять понад 5 мільйонів, 1,2 мільйона гривень виділено з обласного, 0,8 мільйона – з районного бюджетів, понад 900 тисяч гривень надало ПАТ “Укргазвидобування”.
Гадяцька міська рада оголосила 2015 рік роком ремонту міських доріг, констатувала Гадяцький міський голова Тетяна Савченко. Вже виконано ремонтних робіт на суму 8,1 мільйона гривень, і роботи ці продовжуються.
Учасники наради наголошували й на певних проблемах. Зокрема на відсутності механізму виконання капітального ремонту доріг загального користування місцевого значення, тож на таких дорогах виконували тільки поточний ремонт.
В області розроблена програма розвитку дорожнього господарства на наступні 3 роки. Обсяг фінансування передбачається у розмірі 210–250 мільйонів гривень, зазначив начальник управління інфраструктури та туризму ОДА Олександр Бєліков. Очікуються пропозиції від районів щодо необхідності першочергового ремонту доріг та об’єктів дорожньої інфраструктури.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]