- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Матч втрачених надій і можливостей

Збірна України своє право взяти участь у ЧЄ-2016 здобуватиме у раунді плей-оф. У домашньому поєдинку проти Іспанії, який команді Михайла Фоменка треба було вигравати, щоб отримати путівку, як найкращій третій збірній групового турніру, українці продемонстрували досить непоганий футбол, проте без забитих м’ячів.
Для іспанців ця гра турнірного значення не мала, тому тренерський штаб, враховуючи серйозні кадрові проблеми, дав можливість проявити себе найближчому резерву. І вже на 4-й хвилині українці скористалися незіграністю суперників, однак Ротань із вигідної позиції після прострілу Кравця не влучив у ворота гостей. На 15-й хвилині в збірної України було два моменти для взяття воріт. Вихід сам на сам Кравця і потужний удар Ротаня парирував Де Хеа, який у матчі проявив себе бездоганно, зберігши ворота “сухими”.
А от іспанці забили. На 21-й хвилині гри в штрафному майданчику помилилися українські захисники. Після подачі з флангу Гаспар зіграв на випередження і головою відправив м’яч у сітку воріт П’ятова. Буквально за хвилину здавалося, що шанси нашої команди в цій грі остаточно будуть знищені, однак Фабрегас не зумів переграти українського воротаря з одинадцяти метрів.
Після пропущеного м’яча наші співвітчизники почали грати обережніше. Це дозволило гостям заволодіти м’ячем в центрі поля. При цьому суперник дозволив українцям розкуто грати на флангах, і здавалося, що для команди Фоменка ще не все втрачено.
У другій половині матчу малюнок гри особливо не змінився. Українці всією командою йшли вперед. Коноплянка, Ярмоленко, Кравець, Гармаш та Ротань постійно намагалися загострювати ситуацію. Однак забити їм не вдалося. Отож у підсумку Україна програла (0:1), і найкраще третє місце отримала збірна Туреч-чини. Михайлу Фоменку ж і його підопічним тепер доведеться готуватися до плей-оф, котрий пройти історично нашій команді не вдається. При цьому першу гру пропустять Кучер і Степаненко, які отримали жовті картки в грі зі збірною Іспанії.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]