- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Є третій полтавський мільйон!

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 12 жовтня зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі понад 600 тисяч гектарів, що становить 65 відсотків від завдання. Валове виробництво зерна при середньообласній урожайності понад 50 центнерів із гектара перевищує 3 мільйони тонн, а це дещо більше минулорічних показників на відповідну дату.
Найбільший внесок у полтавський коровай зробили хлібороби Новосанжарського району, які намолотили 212 тисяч тонн збіжжя. Аграрії Гадяцького та Машівського районів зібрали 177 та 170 тисяч тонн відповідно. Господарства ще 6 районів області перевищили 100-тисячний рубіж.
Нині сільгосппідприємства завершують збирання соняшнику, його обмолочено на 90 відсотках відведених площ при середній урожайності 26 центнерів з гектара. Сою зібрано на 80 відсотках площ. Кукурудзу обмолочено майже на 185 тисячах гектарів, а це – більше третини відведених площ. Середня урожайність качанистої – понад 72 центнери з гектара.
В агроформуваннях також копають цукрові буряки. Їх зібрано на 7,5 тисячі гектарів при середній урожайності близько 480 центнерів з гектара.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]