- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Македонія – Україна – 0:2

Збірна України здобула дуже важливу перемогу над збірною Македонії у кваліфікації на Євро-2016. Команда Михайла Фоменка вже забезпечила собі третю сходинку в своїй відбірковій групі, але ще залишаються шанси потрапити на Євро і з другої позиції, оминувши плей-оф. До того ж подарунок нам зробили футболісти збірної Білорусі, які сенсаційно переграли на виїзді прямого конкурента нашої команди – збірну Словаччини (1:0).
Щодо самого матчу, то українські футболісти відверто провалили першу половину зустрічі. Команда володіла м’ячем, але гострих моментів фактично не створила. У другому таймі наші співвітчизники нарешті заявили про своє право називатися фаворитом зустрічі. Уже на 5-й хвилині міг забити головою Селезньов – трохи не вистачило влучності. Невдовзі гостро діяв Ракицький. Українці по суті “заселили” половину поля суперника, який таки занервував і врешті заробив пенальті – це рукою у власному карному зіграв Жута. Селезньов чітко реалізував шанс. Після забитого голу українці почали грати ще жвавіше. Мали моменти Ярмоленко та Ротань. Потім Фоменко замінив Селезньова на Кравця і не помилився, адже саме він за чотири хвилини до фінального свистка забив другий гол у ворота Пачовскі. Після цього збірна України збавила оберти, дозволила поатакувати супернику, але у македонців для повноцінного штурму вже забракло сил. Отож остаточний рахунок – 0:2 на користь нашої команди. Вона – на третій сходинці з 19 очками. Стільки ж – у збірної Словаччини, що посідає друге місце. А в уже недосяжних іспанців – 24 очки.
Вирішальні бої відбулися 12 жовтня, коли цей номер “Зорі Полтавщини” вже було здано до друку. Збірна України приймала Іспанію, яка ще напередодні гарантувала собі місце на Євро-2016. А Словаччина гостювала у Люксембурзі. Про їхні результати ми повідомимо на шпальтах наступного номера нашої газети.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]