- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” – “Динамо” – 0:4

У  черговому турі чемпіонату України з футболу Ліги Парі Матч полтавська “Ворскла” вдома приймала чемпіона – київське “Динамо”. Зважаючи на відсутність із різних причин у наших земляків провідних виконавців, перед Василем Сачком постало непросте завдання – скласти своєрідний “пазл стартового складу”. Фланги оборони були віддані Даллку та Сапаю, у центрі – Дитятьєв та Чеснаков. Скляр та Ткачук у центрі півзахисту, Громов та Турсунов – на флангах, у нападі – Шиндер та Ковпак.
І перший небезпечний момент у матчі створили саме полтавці. Штанга врятувала киян після удару Шиндера. Але гості швидко оговталися, заволоділи ініціативою і забили вже в першій же своїй атаці. Зробив це Буяльський. Кілька хвилин – і Мораєс пробив по воротах “Ворскли”. Ткаченко врятував команду. Проте від наступного удару Антунеша голкіпер полтавців протидії не знайшов – 0:2. Перед перервою полтавці провели обнадійливу атаку. Турсунов взяв ініціативу на себе, змістився з правого флангу в центр, пробив лівою ногою в дальній кут, але неточно.
Другий тайм розпочався неквапливо. “Ворскла” намагалася використовувати стандарти, але безрезультатно. Кияни ж знову забили. Дерліс Гонсалес, який вийшов на заміну, прорвався у штрафний майданчик з гострого кута, зблизився з воротарем, прокинув м’яча вперед і відправив його у ворота – 0:3. Надалі справи у “Ворскли” пішли ще гірше. Ярмоленко отримав пас із глибини поля, увірвався до штрафного, обіграв голкіпера “зелено-білих” і пробив у порожні ворота – 0:4. Окрім того, травму отримав Ткаченко, і на ворота довелося стати голкіперу молодіжного складу Яну Вічному. “Динамо” продовжувало атакувати. Проте матч закінчився з уже встановленим рахунком.
У звітній зустрічі за нашу команду грали: Ткаченко (Вічний, 74), Даллку, Дитятьєв, Чеснаков, Скляр, Громов (Квасний, 87), Ткачук, Сапай, Турсунов, Шиндер, Ковпак (Баранник, 72).
Результати інших матчів 10-го туру: “Металіст” – “Сталь” – 1:1, “Шахтар” – “Чорноморець” – 2:0, “Металург” – “Олімпік” – 0:3, “Говерла” – “Карпати” – 0:2, “Дніпро” – ФК “Олександрія” – 2:0, “Волинь” – “Зоря” – 0:3.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]