- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На Донбас вирушив бронетранспортер “Котельва”

Солдати з Полтавщини, добровольці й мобілізовані, захищають на Донбасі незалежність України по всій лінії фронту. І в кожну точку, де служать земляки, дістаються наші волонтери, допомагають усім, чим можуть. Саме так на територію області з ініціативи чутівських волонтерів потрапив пошкоджений і розукомплектований БТР-80. Бойова машина експлуатувалася бійцями 95-ї окремої десантної аеромобільної бригади, сформованої у Житомирі. Якийсь час бронетранспортер служив навіть на території Донецького аеропорту.
Аби відновити цю вкрай потрібну нашим військовим техніку, чутівці звернулись до громадської організації “Асоціація сільськогосподарських товаровиробників “Хлібороби Котелевщини”. Керівники сільгосппідприємств району, що входять до асоціації, одностайно погодилися взяти фінансову участь у ремонті та придбанні запчастин. Відновлювати бронетранспортер вирішили у майстерні ТОВ “Агрофірма “Маяк”.
Довірили цю непросту справу слюсарю сільгосппідприємства Володимиру Медведєву, який, до речі, переїхав до Котельви з Луганська, та мотористу Михайлу Левченку.
У розмові чоловіки зізнались, що добряче попотіти над роботою їм довелося кілька місяців поспіль. Більшість деталей та вузлів були пошкоджені або зовсім відсутні, тому шукали спеціальну літературу з необхідною інформацією, розмірковували над кресленням. Керували процесом відновлення бойової машини, вирішували організаційні питання, що виникали в ході роботи, особисто директор  ТОВ “Агрофірма “Маяк” Вячеслав Прийма, інженер Михайло Кондрашевський, завгар Володимир Шевченко, волонтер із Чутового Володимир Затула. Долучились до ремонту й бійці 95-ї бригади, за сприяння яких через Міністерство оборони для бронетранспортера було виділено нову гуму на колеса.
Капітально відремонтований  і свіжопофарбований бронетранспортер освятили поблизу Свято-Вознесенської церкви. Провів обряд і благословив бійців на ратну службу настоятель храму, протоієрей отець Миколай, який також волонтером неодноразово виїздив у зону АТО з гуманітарною місією.
Завітали керівники сільгосппідприємств району – члени ГО “Асоціація сільськогосподарських товаровиробників “Хлібороби Котелевщини”. Для учнів четвертої селищної школи та гімназії №1 імені С.А. Ковпака подія стала своєрідним уроком військово-патріотичного виховання. Юнаки та дівчата зустрілися та поспілкувались із бійцями 95-ї окремої десантної аеромобільної бригади, ознайомилися з роботою бойової техніки і навіть змогли зазирнути всередину готового вирушити на фронт бронетранспортера.
Командир четвертої роти 95-ї бригади Валентин Діброва щиро подякував котелевцям за проведену роботу, надані кошти, за патріотизм і небайдужість до потреб Української армії. Зі свого боку голова ГО “Асоціація сільськогосподарських товаровиробників “Хлібороби Котелевщини” Сергій Ковпак розповів, як поважають і шанують зараз у народі людей в погонах, тих, хто на передовій захищає мир і оберігає країну від агресора. Сергій Ковпак запевнив, що ця громадська організація, керівники сільгосппідприємств і надалі робитимуть усе від них залежне для підтримки наших військових. А відремонтований бронетранспортер вони наповнили продуктами харчування й подарунками.
І нарешті хвилююча мить: загуркотів двигун, БТР-80 із написом “Котельва” зрушив з місця. Його курс – спочатку на базу до Слов’янська, а згодом – на передову, в район виконання бойових завдань.
На прощання біля Свято-Вознесенського храму гучно пролунало: “Слава Україні!” “Героям Слава!” – прокотилося у відповідь.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]