- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Іноземні інвестиції на проекти громад

Цього року Полтавська область змогла залучити міжнародної технічної допомоги на реалізацію проектів громад понад 1 мільйон євро та 1 мільйон 270 тисяч доларів США, повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Дмитро Орлов. Для реалізації програми Організації Об’єднаних Націй “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ” на конкурсній основі визначено 8 районів, а в них – 29 сільських та 3 селищні ради. Вони зможуть реалізувати свої ініціативи в рамках Проекту. Співфінансування Європейського Союзу становить 40 тисяч доларів на район. Загалом будуть подані 32 проекти у рамках енергозбереження, енергоефективності, водопостачання та водовідведення, а також у сфері охорони здоров’я.
Є проблеми в Зіньківському районі, де протягом двох місяців не розпочато реалізацію жодного з проектів, зазначив Дмитро Орлов. Натомість беззаперечним лідером у плані реалізації проектів, спрямованих на добробут громад, є Пирятинський район.
Окрім того, місто Пирятин потрапило до резерву нового проекту – муніципального розвитку. Йдеться про запровадження моделі надання якісних муніципальних послуг і розвиток ОСББ. А два міста – Комсомольськ і Миргород – уже пройшли відбірковий етап цього проекту. На кожне місто передбачено до 62 тисяч доларів для підтримки ініціатив об’єднаних громад щодо покращення місцевої інфраструктури.

Print Friendly, PDF & Email [1]