- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Громада вирішила – громада зробила

У  селі Оболонь Семенівського району відкрито відновлену пожежну частину. Таким чином, кілька сільських громад спільно і самостійно вирішили свою першочергову проблему, розробили план її реалізації та зібрали частину коштів. Проект Оболонської сільської ради із відновлення діяльності місцевої пожежної охорони “Оновлення життя Семенівської місцевої пожежної охорони” взяв участь у проекті німецької фундації міжнародного співробітництва GIZ “Реформи управління на сході України”, а в підсумку став одним із п’яти пілотних проектів, які програма GIZ реалізує у Полтавській області.
Голова Семенівської районної ради Ольга Мохун пояснила, що автомобіль для місцевої пожежної охорони придбали за 650 тисяч гривень. Він укомплектований необхідним протипожежним інвентарем. 400 тисяч гривень для його придбання виділено в рамках реалізації проекту GIZ. 250 тисяч гривень виділили 10 сільських рад. “Для оболонської зони нашого району відновлення роботи пожежної охорони надзвичайно актуальне, – зазначила Ольга Мохун. – Вона охоплює 60 відсотків площі Семенівського району і є пожежонебезпечною. На цій території найбільші й найглибші в області поклади торфу, а ще поряд – національний природний парк “Нижньосульський”. Колишній пожежний автомобіль 1975 року випуску взагалі не підлягав відновленню. Тож для оболонської громади перемога в конкурсі й успішна реалізація проекту надзвичайно актуальні, адже це збереження життя і здоров’я наших людей”.
Між іншим, це лише перша стадія реалізації спільного міжнародного проекту, зазначив заступник керівника проекту GIZ “Реформи управління на сході України” Тарас Журавель. “Ми і далі працюватимемо із громадою Семенівського району, доукомплектуємо пожежну частину необхідним обладнанням із пожежогасіння, а також будемо проводити масштабну інформаційну і просвітницьку роботу. Бо головним результатом будь-якого проекту міжмуніципального співробітництва має бути покращення якості послуг для громадян. Впроваджуються також три проекти зі збору та утилізації сміття у Пирятинському, Лохвицькому та Полтавському районах, а також реалізується програма відновлення трудового архіву в Решетилівському районі”, – зазначив Тарас Журавель.
Експерт проекту GIZ “Реформи управління на сході України” Штефан Дрегер зазначив: “Дуже важливо, що проект не обмежується лише придбанням автомобіля, а передбачається фінансування муніципального об’єкта і на наступний рік”.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]