- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кременчуцький старт поліції

Кременчук став першим містом України, яке, не маючи статусу обласного центру, розпочало набір бажаючих до лав патрульної поліції у рамках проведення реформи “Моя нова поліція”. Про це під час урочистостей заявив голова облдержадміністрації Валерій Головко.
У перший день прийому заяв від кандидатів у поліцейські, 21 вересня, майбутніх правоохоронців також привітали радники міністра внутрішніх справ України Іван Варченко та Хатія Деконаїдзе, керівник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич, начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех, перший заступник міського голови Кременчука Віктор Калашник.
Серед кандидатів на службу в поліцейських патрулях проходитиме жорсткий відбір, адже в день старту було зареєстровано понад тисячу заяв. Путівку на навчання отримають тільки 250 осіб, котрі після проходження спеціального курсу в Академії внутрішніх справ столиці у складі 24 екіпажів патрулюватимуть Кременчук уже з початку лютого наступного року.
Підтримати земляків до Кременчука прибули й троє нових столичних поліцейських – Андрій Онищенко, Ірина Таран і Антон Ярмішко. Зокрема колишній менеджер з продаж “АвтоКрАЗу” Антон Ярмішко наголосив, що ні на хвилину не пожалкував про свій вибір і щасливий тим, що є лейтенантом молодої завзятої команди енергійних поліцейських столиці. Звертаючись до присутніх на заході, він закликав не боятися зробити важливий крок задля того, щоб і в Кременчуці вже найближчим часом мешканці відчули, що закон насправді один для всіх. Тільки таким чином можна повернути довіру громадян до правоохоронних органів.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]