- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гра мільйонів – для дітей

В обласному центрі, на міському стадіоні “Динамо”, упродовж трьох днів проходили відкриті уроки футболу серед школярів.
– Це соціальний проект Федерації футболу України. Триває кілька років. Нині відбувається в Полтаві, а в 2014-му його учасниками стали школярі з Кобеляк. У межах проекту поставлене завдання максимально задіяти учнів загальноосвітніх шкіл, особливо 5-х–7-х класів, і щоб не менше 30 відсотків учасників складали дівчата. Перед початком заходу упродовж місяця ми проводили масштабну роботу, підготували волонтерів з освітніх установ. Стадіон поділили на 12 секторів, де школярі виконують вправи з елементами футболу, – поінформував перший заступник голови Федерації футболу області Олександр Дігтяр. – Хочемо завдяки таким ініціативам залучити дітей до здорового способу життя, а якщо хтось зацікавиться цим видом спорту, то запишеться у відповідну секцію й гратиме у футбол.
Водночас на відкритті заходу відбулася й фінальна частина міської спартакіади школярів 2014–2015 навчального року, під час якої капітани команд-переможниць і команд-призерок підняли Державний прапор України.
– Нині поступово збільшується зацікавлення різними видами спорту, зокрема й футболом, котрий щороку набирає популярності. Люди, які займаються фізичною культурою, ведуть здоровий спосіб життя, вміють боротися в команді, бути дружними, можуть підставити плече у складну хвилину, мають майбутнє. Вони прославляють свій край та є надійною опорою для держави, – зазначила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Олена Ромас.
Крім заохочення молоді до занять спортом, захід спрямований попередити дитячу злочинність, показати альтернативу негативному розвитку, зменшити вплив алкогольної та тютюнової залежності на підростаюче покоління.
– Нині на Полтавщині, на жаль, зросла злочинність серед неповнолітніх – на 67 відсотків. Поділяємо думку, що чим більше дитина зайнята, тим менше часу має для скоєння правопорушень. Ми – за здоровий спосіб життя, і тому завжди підтримуємо подібні проекти. Проводимо роз’яснення, зокрема й в ігровій формі, щоб діти відчували: міліція – партнери, та усвідомлювали, що скоювати злочини – погано, – розповіла начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області Жанна Ахіджанян.
Привітав присутніх на спортивному святі хореографічний колектив “Ренесанс” Полтавської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 34. Після розминки школярі групками розійшлися по секторах.
В одному із секторів працюють учитель фізичної культури, тренер із баскетболу Полтавського НВК № 16 Юрій Книш із помічником Єгором. Дітвора захоплено виконує різноманітні вправи.
– Потрібно популяризувати фізичне виховання серед підростаючого покоління, оскільки нині багато дітей мають різні вади здоров’я, – зазначив Юрій Книш. – Крім того, зацікавлюємо юнь ідеєю фізичного удосконалення.
По завершенні відкритих уроків футболу організатори підбили підсумки і вручили всім школам-учасницям спортивний інвентар для розвитку одного з найулюбленіших серед полтавської молоді видів спорту – футболу.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]