- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Донька одягла військову форму

Юрій Корсун із села Старі Санжари Новосанжарського району до лав Збройних сил був призваний за частковою мобілізацією наприкінці квітня минулого року. Спочатку – Полтава, миргородський аеродром, затим – місто Котовськ Одеської області, а на завершення – зона АТО. Додому повернувся через рік. “Донька Юля вже завершувала навчання в школі, готувалась до випускного вечора. Вчасно повернувся!” – розповідає Юрій.
“Для всіх нас було несподіванкою те, що Юля подала документи одразу до кількох вишів, у тому числі й до військових. Справді були приємно вражені, коли довідались, що в усі вона пройшла, та обрала Львівську академію сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного. Мабуть, пишається своїм батьком і вирішила піти його шляхом”, – висловлює своє припущення однокласник дівчини Володя Архангельський.
“Ми з чоловіком не дуже й перечили. Їй вирішувати, де навчатися і який шлях у житті обрати. Головне, щоб до душі було. Наша справа – підтримувати, – переконана мама Юлі Людмила Корсун. – До речі, вона там – єдина представниця прекрасної статі з Полтавщини”.
А телефоном зі Львова сама Юля розповіла про свої справи: “Пройшла медичну комісію, далі – тестування, мандатна комісія. Видали нам форму, отримала й зброю. Щоранку – шикування, стройова, фізична підготовка. Чи важко? Так, але не від великого навантаження – далеко від дому, скучаю. Та звикну…” Юля погоджується із тим, що неабияку роль у виборі майбутнього фаху зіграв геройський батько.
Рідні недавно повернулися зі Львова – були свідками того, як Юля приймала присягу на вірність Україні.

Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]