- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Мотокрос у Карлівці

Уже вкотре на крутосхилах за містом людно і гамірно: тут місцевий спортивний клуб за підтримки міської ради, ТОВ «АПК «Докучаєвські чорноземи», ПСП «Орач», СТОВ «Вітчизна», ТОВ ІВП «Елмаш» проводив змагання із мотокросу на кубок Карлівського району.

Щоб помірятися у спритності й майстерності володіння мотоциклами, з’їхалися спортсмени з Дніпропетровська, Запоріжжя, Сум, Харкова і, звичайно, Полтави. іСуддівську колегію очолював суддя міжнародної категорії, професор кафедри олімпійського і професійного спорту Харківської державної академії фізичної культури, засновник автомотовідділення Володимир  Градусов.
IMG_1759 [1]До учасників змагань і численних уболівальників звернувся голова обласної ради Петро Ворона: “Я щиро вітаю карлівців із  72-ою річницею визволення від фашистських загарбників. Бажаю, щоб якомога швидше прийшов мир на нашу землю і ми святкували перемогу над російським агресором, щоб наші хлопці повернулися живими і неушкодженими. Радий, що у Карлівці відроджується мотокрос, що відбувається популяризація спортивно-технічних видів спорту і до них залучається молодь”.
Карлівський міський голова Володимир Слєпцов зазначив, що змагання відбуваються напередодні 72-ї річниці визволення міста і району від фашистських загарбників. Тому перемоги внуків і правнуків – гідний дарунок пам’яті визволителів. Співзасновник агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи” Юрій Кобченко побажав перемог найсильнішим і вручив чемпіону України Семену Нерушу двокілограмовий торт із картинкою мотогонок.
…Першими стартують наймолодші учасники змагань на 50- і 65-кубових мотоциклах. Подих перехоплює, коли бачиш неймовірні віражі у виконанні зовсім юних спортсменів. А заодно і сповнюєшся гордістю: вони виростуть майстрами, які згодом прославлять Україну.
Далі на трасу виходили дорослі гонщики на різних класах мотоциклів.
Для уболівальників працювали торгові точки, а також – справжня польова кухня, де дівчата частували (безкоштовно!) всіх бажаючих неймовірно смачною кашею з м’ясом.
На жаль, не обійшлося і без прикрих моментів. Кілька гонщиків зазнали падінь і отримали травми різних ступенів тяжкості. Та найбільше постраждала медсестра “швидкої допомоги”. Водій машини виїхав на крутий схил на трасі, й автомобіль двічі перекинувся.
***
Золоті медалі, кубки, грамоти і грошові винагороди від благодійного фонду “Добро” отримали юні мотогонщики Ліза Романюк і Семен Неруш – дванадцятирічний чемпіон України.  Серед дорослих із “золотом” поїхали додому Ігор Сова з Харкова, Микола Похілько з Прилук Чернігівської області, Олександр Гайдар із Запоріжжя, харків’яни Артем Добринін і Данило Долгих, екіпаж батька з сином Колісниченків із Краснограда Харківської області й Артем Добринін та Тетяна Геращенко з Карлівки.

Сергій ГЛАДИР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [2]