- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Допомога від щирого серця

У  кожній із дев’ятнадцяти сільських територіальних громад Кременчуцького району є учасники антитерористичної операції на Донбасі. Односельці не залишають їх та їхні родини без моральної і матеріальної підтримки. Вони активно збирають продукти, медичні препарати, одяг і через волонтерів передають бійцям у гарячі точки буремного Сходу.
Зокрема, як розповіла Гориславський сільський голова Наталія Горіславець, у їхньому селі таких семеро чоловіків. Допоки тільки двоє з них отримали посвідчення учасників бойових дій, інші ще перебувають у зоні військових дій. Сільська рада вже ухвалила програму щодо одноразової фінансової допомоги усім учасникам АТО, а в разі потреби – й на лікування. Двоє бійців вже її отримали у сумі тисяча гривень. Вирішуються й питання щодо надання земельних ділянок.
А от учні Піщанської гімназії долучилися до проекту “З Луганщиною разом!” Його організатори закликали усіх небайдужих допомогти адаптуватися молодшим дітям та учням, які переїхали з Луганської області.
Колектив гімназії також вирішив надіслати шкільне приладдя для однолітків із Луганщини. Найактивніші учасниці акції – волонтери Анна Долотецька та Анна Прописвіт – оперативно організували серед гімназистів збір зошитів, олівців, ручок, щоденників, альбомів. Чималу посилку вони вже направили до міста Сєверодонецька.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]