- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Депутати підтримали створення обласного дорожнього фонду

Під головуванням Віктора Шадчнєва відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань будівництва, транспорту та зв’язку. В роботі зібрання взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова Диканської районної ради Станіслав Муха, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості.
У порядку контролю депутати заслухали та взяли до відома звіт про роботу начальника комунального підприємства “Рятувально-водолазна служба” Полтавської обласної ради Віктора Лелюка. Йшлося про організацію роботи рятувально-водолазної служби в області, її матеріально-технічне забезпечення у контексті виконання завдань регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об’єктах Полтавської області на 2011– 2015 роки.
Члени комісії розглянули звернення депутата Олександра Іваніни стосовно створення територіального (обласного) дорожнього фонду. На думку депутатів Юрія Кривошеєва, Олександра Гриценка, Володимира Полтавця, Петра Маника, обласний дорожній фонд сприятиме децентралізації фінансових ресурсів та владних повноважень, забезпечить ефективне використання бюджетних коштів на утримання дорожнього господарства. Управлінню інфраструктури та туризму облдержадміністрації рекомендовано розробити проект Положення про обласний дорожній фонд та внести його на розгляд обласної ради в установленому порядку.
Також у ході засідання було розглянуто звернення: голови Диканської районної ради Станіслава Мухи – щодо ремонту ділянки автодороги державного значення Полтава – Суми між селищем Диканька та селом Чернечий Яр; громадського активіста Олега Підгорного – щодо наявності корупційної складової при проведенні конкурсів серед перевізників. За інформацією, оприлюдненою Олегом Підгорним, комісія прийняла ухвалу щодо необхідності підготувати та надіслати відповідний інформаційний запит до управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email [1]