- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

День донора у Хоролі

На базі Хорольської центральної районної лікарні працівники Лубенської станції переливання крові провели День донора. 37 хорольців відгукнулися на запрошення безоплатно поділитися власною кров’ю з тими, хто її конче потребує, і прибули до лікарні. Того дня було здано 17 літрів безцінної, рятівної для багатьох пацієнтів сировини. Нині вона, як то кажуть, на вагу золота, адже на лікуванні перебуває багато поранених на буремному Сході захисників Вітчизни.
Найбільше донорів – 11 осіб – прибуло з ПАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів”. Здали кров також 10 працівників ПАТ “Хорольський механічний завод”. Не залишилися осторонь благородної справи працівники відділу Держземагентства у Хорольському районі, міської ради, райдержадміністрації, Центральної районної лікарні на чолі з головним лікарем, депутатом обласної ради Михайлом Виноградом – він здає кров уже кілька років поспіль, ряду інших установ і організацій.
Дізнавшись про День донора з повідомлення по радіо, прийшов на пункт здачі крові військовослужбовець, учасник АТО Микола Левченко, який перебував у короткотерміновій відпустці.
Всім, хто відгукнувся, дуже вдячні медпрацівники і пацієнти, адже кожна разова доза крові може стати вирішальною у справі порятунку людських життів. Бути донором – почесно і відповідально.

Анатолій ОЛІЙНИК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]