- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У Полтаві розпочав роботу “АТОЛ”

Кол-центр емоційної допомоги “АТОЛ” розпочав роботу 4 вересня. Відтепер учасники АТО, члени їхніх сімей, волонтери та внутрішні переселенці з міст, постраждалих внаслідок бойових дій на Донбасі, можуть отримати емоційну допомогу в телефонному режимі за безкоштовним номером 0-800-20-30-20.
Ідея створити кол-центр у Полтаві виникла ще в лютому-березні цього року. Її реалізація – результат співпраці України та Литви. Організатором є фонд “Унія 1219” за підтримки ряду литовських міністерств. Від української сторони партнером стала ГО “Центр стратегічних комунікацій” за підтримки голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Проект фінансується Програмою розвитку співробітництва та популяризації демократії Міністерства закордонних справ Литовської Республіки.
Робота в кол-центрі здійснюється на волонтерській основі. Для осіб, які виявили бажання стати волонтерами, організатори провели інформаційну зустріч, де пояснили всі тонкощі майбутньої роботи. Кожен з них пройшов тест волонтера емоційної допомоги відповідно до адаптованих саме для України литовських методик, індивідуальну співбесіду та навчання з іноземними спеціалістами. Із майже півсотні бажаючих залишився двадцять один чоловік. Контингент волонтерів різноманітний. Серед них є професійні психологи, лікарі з великим стажем, колишні бійці АТО, небайдужі полтавці.
“Гаряча лінія” кол-центру працюватиме поки що з 17.00 до 23.00, але з часом буде цілодобовою, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Print Friendly, PDF & Email [1]