- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сімдесят років історії КрАЗу

Виповнилося 70 років відтоді, як у Кременчуці розпочав свою історію відомий нині в усьому світі автомобільний завод. Варто нагадати, що, перш ніж випускати вантажні ваговики, підприємство упродовж десяти років забезпечувало країну мостовими конструкціями. Вони й донині успішно служать людям у різних куточках колишнього СРСР. Навіть перила з художнім литвом на столичному мосту Патона були виготовлені в Кременчуці. Держава активно підтримувала вітчизняного виробника, що дозволило підприємству не тільки розширювати асортимент продукції, а й провести глибоку реконструкцію й освоїти нові технології машинобудування. Це й стало добрим підґрунтям для гармонійного переходу на випуск вантажних автомобілів.
Два перших зразки самоскидів-десятитонників “Дніпро” зійшли з конвеєра підприємства в квітні 1959 року, а вже 1 травня в Кременчуці та Полтаві вони вражали своєю потужністю учасників святкових демонстрацій. Така продукція була затребувана, тож нові моделі, створені кременчуцькими конструкторами, досить тривалий час перебували на піку продажів на вітчизняному й зарубіжному ринках. Автомобілісти не тільки шліфували свою майстерність, а й подарували місту таких талановитих керівників машинобудівної галузі, як Володимир Приходько, Геннадій Леготкін, Микола Данилейко. Пройшовши високу професійну школу на автомобільному заводі, вони очолили провідні машинобудівні підприємства міста, вивівши їх на високий рівень виробництва.
Були у заводу й неприємні сторінки, пов’язані зі спадом виробництва та перебудовою економіки. Та все ж підприємство мало неабиякий запас міцності, пережило усі негаразди й знову в строю. Відліком нової епохи в історії розвитку АвтоКрАЗу став 1999 рік, коли підприємство з державної власності перейшло у власність акціонерів. Відтоді й розпочалося його відродження з виходом на міжнародний рівень. До 60-річчя заводу з головного конвеєра АвтоКрАЗу зійшов 800-тисячний автомобіль.
І ось днями кременчуцькі автомобілісти відзначили 70-річний ювілей. Зважаючи на війну в країні, святкували досить скромно й по-сімейному. На випробувально-демонстраційному полігоні зібралися майже три тисячі заводчан різних поколінь з родинами. Генеральний директор ПАТ “АвтоКрАЗ” Роман Черняк привітав усіх зі святом і вручив почесні відзнаки Кабінету Міністрів України, облдержадміністрації, міської ради та акціонерів підприємства кращим колективам і працівникам заводу. Після офіційних урочистостей відбувся справжній парад автомобільної техніки. Відкрили його первістки кременчуцьких автомобілебудівників, які заводським майстрам вдалося відновити через декілька десятиліть після їхнього народження. У загальному строю була досить велика лінійка трударів-КрАЗів, у тому числі й військових. З неабиякою гордістю споглядали учасники свята на зовсім новенькі броньовики різних модифікацій, які надійно й потужно допомагають українським бійцям боронити територіальну цілісність нашої держави на Донбасі.
Родзинкою свята став дебют броньованого автомобіля КрАЗу “Feona”. Бронеавтомобіль створений на шасі всюдихода КрАЗ-6322. Він має цілісний міцний бронекорпус, що забезпечує надійний захист 12 осіб екіпажу не тільки від обстрілів зі стрілецької зброї, а й від підриву на мінах. На честь ювілею підприємства відбулася ще одна знаменна подія – відкриття Музею історії Кременчуцького автозаводу.
Надихає автозаводчан і той факт, що останнім часом більша частка виготовлених автомобілів спрямовується на внутрішній український ринок.

Галина НЕСТЕРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]