- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Хай лунає сміх дзвінкий на спорткомплексі “Заводський”!”

Першого вересня глобинці разом зі всією країною відзначали День знань. Другого вересня святкування продовжилося, адже в мікрорайоні Глобиного Заводський відкрили однойменний спорткомплекс саме неподалік міської школи № 5. Об’єкт споруджено завдяки фінансуванню агропромхолдингом “Астарта-Київ”, співпраці з міською радою та при підтримці Аграрної партії України.
– Такого дива ніхто не чекав. Це не лише майданчик для спорту, а й місце для відпочинку, – розповідає директор Глобинської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 5 Світлана Романенко. – У нашому закладі ми велику увагу звертаємо на розвиваючі здоров’я фактори, вважаємо, що найнеобхідніше – здоров’я нації. Щиро дякую всім причетним до побудови спорткомплексу.
Об’єкт складається з ігрової частини й зони з тренажерами, включає баскетбольний майданчик, на якому можна натягувати спеціальну сітку й грати у волейбол. До речі, у цьому виді спорту школа № 5 має високі здобутки – ІV місце в обласних змаганнях, І – у районі. Діти охоче грають у футбол, займаються легкою атлетикою.
– Спорт люблю. Приходитиму пограти в баскетбол. Раніше відвідував гурток, але, перевівшись в цю школу, тепер не маю змоги. На жаль, баскетбольної команди тут нема, – каже учень 10-Б класу Глобинської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 5 Антон Пінчук.
– Буде, – звертається до товариша учень 10-А класу Ілля Білов. – Я граю у футбол, займаюся легкою атлетикою. Спортивних майданчиків повинно бути більше, щоб кожен міг реалізовуватися в улюбленому виді спорту. На тренажерах теж займатимемося.
Як розповів випускник п’ятої школи 1982 року, генеральний директор ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” агропромхолдингу “Астарта-Київ” Юрій Мацак, освітній заклад збудували 1976-го, відтоді про його оновлення не йшлося, тож все занепало.
– Три місяці тому тут було все заросле бур’яном і деревами. Ми зібралися з однодумцями, зокрема й міським головою Глобиного Станіславом Джусем, й вирішили без популізму, передвиборних агітацій відбудувати район цукрозаводу. Спрямували зусилля на ремонт асфальтового покриття доріг і створення осередку спортивного дозвілля для дітей і дорослих, – зазначив Юрій Мацак. – Великою дружною командою ми побудували комплекс для наших діточок. Спасибі будівельникам, підприємцям, працівникам міської ради, бо саме спільними зусиллями ми зробили добру справу. Повинні розуміти, що і в майбутньому саме так мають співпрацювати влада й місцеві підприємства. Це – не останній соціальний проект. Тут підготовлена територія і для пляжного волейболу, плануємо зробити тенісні корти.
Чимало почесних гостей приїхали на свято в Глобине. Серед них – генеральний директор агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктор Іванчик, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, депутат обласної ради, голова обласної організації Аграрної партії України, генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка” Віктор Скочко, депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ “Агрофірма “Добробут” Олександр Коваленко, депутат обласної ради, генеральний директор СТОВ “Мусіївське” Михайло Стеценко, генеральний директор СТОВ “Ніка” Олександр Осетров, генеральний директор ТОВ “Агрофірма “Хорольська” Павло Кандиба, голова Глобинської райдержадміністрації Василь Вакуленко, організатор культурно-мистецьких заходів в Україні глобинець Віталій Рябчун, директори виробничих підрозділів ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт”, ведучий телеканалів “Футбол 1”, “Футбол 2”, футболіст, футбольний експерт Віктор Леоненко.
– Я виріс у селі й розумію, наскільки важливо мати місце, де молодь могла б відпочивати, займатися фізкультурою та спортом. Діти мають радіти, а з ними – й дорослі. Нині приводів для радості, на жаль, мало, але ми повинні їх знаходити й робити все, щоб підростаюче покоління було щасливим. Усі комплекси й заводи будуються заради того, щоб врешті-решт ми могли зводити такі об’єкти, як цей спорткомплекс. Соціально відповідальний напрямок нашої діяльності – найголовніший. Ми залучаємо інвестиції, вкладаємо кошти в об’єкти інфраструктури, бо хочемо збудувати достойне життя. Наші люди варті того. І це нам під силу, незважаючи на світову кризу, несприятливі ринки, війну, що триває на Сході України… Український народ працелюбний, миролюбивий, але нікому не віддасть рідну землю. Така позиція кожного з нас. І задля цього ми працюватимемо не покладаючи рук, виділятимемо кошти для допомоги Українській армії, робитимемо необхідне для забезпечення територіальної цілісності держави, – наголосив, звертаючись до присутніх, Віктор Іванчик.
За його словами, “Астарта-Київ” є головною компанією для ряду підприємств агропромислового сектора, що працюють на Полтавщині, зокрема й для ТОВ “Полтавазернопродукт”, завдяки якій і збудований майданчик. Вкладати в розвиток соціальної сфери – громадянська позиція, її дотримуються. Допомагають людям, ведуть соціально відповідальний бізнес. Спорткомплекс “Заводський” – один із прикладів такої діяльності. Минулоріч компанія спрямувала на соціальні проекти понад 28 мільйонів гривень.
– Сподіваємося, цього року надамо не меншу суму. На будівництво майданчика спрямували близько мільйона гривень. Відкриваємо комплекс задля наших дітей – нашого майбутнього, – зазначив Віктор Іванчик. – Дозвольте вручити громаді міста Глобиного символічний ключ від спорткомплексу, аби ним відмикати “Заводський” цілодобово.
Очільник агропромхолдингу Віктор Іванчик і голова Аграрної партії України Віталій Скоцик приїхали на свято з подарунками – м’ячами для юних спортсменів.
– Коли багато що рушиться в Україні, відкриваємо спортивні комплекси. Першого вересня у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області побували на відкритті дитячого садочка, також збудованого руками аграріїв. Не тих людей, які чекають, що держава їм дасть грошей, а тих, які створюють робочі місця, платять заробітні плати, податки і мають можливість зводити садочки, школи й подібні майданчики. І Віктор Іванчик, і я – сільські хлопці. Ми зрозуміли, що на якомусь етапі нам, людям, які ніколи не займалися політикою, врешті потрібно долучитися до цієї справи, бо хочемо зробити так, щоб уся країна стала такою, як підприємства, які очолюємо нині. Моя функція, як голови Аграрної партії України, – довести, що люди, які працюють на землі, щодня творять економіку держави, мають бути владою в країні. Ми, селяни, – помірковані люди, хочемо працювати й жити в мирі, робити подібні добрі справи, як нині, – звернувся до присутніх Віталій Скоцик.
– І серце, і душу переповнюють приємні емоції. Ще один соціальний проект, організований агропромхолдингом “Астарта-Київ”. Не перший і не останній комплекс наша компанія дарує полтавській громаді. Я щасливий понад 15 років працювати в цій чудовій команді, а також радію, що долучився до Аграрної партії України. Нині “Астарта-Київ” й Аграрна партія України – єдине ціле. Переконаний, що успіхи нашої компанії на фермах, полях і переробних заводах трансформуються саме в такі добрі справи – соціальні проекти, а через них – у здоров’я і майбутнє нашого народу. Впевнений, що на цьому комплексі зростуть майбутні чемпіони України, які прославлять і Глобинський край, і Україну, – наголосив голова обласної організації Аграрної партії України Віктор Скочко.
Глобинський міський голова Станіслав Джусь розповів, що мікрорайон перебував у найгіршому стані щодо благоустрою, дозвілля, спорту. Оскільки на цій території здійснює виробничу діяльність потужний інвестор, “Астарта-Київ”, була розроблена програма розвитку території щодо компенсації її мешканцям. “Завдяки співпраці з агропромхолдингом у нас відремонтовані дороги, працює вуличне освітлення й відкрився спортивний комплекс. У планах – його розбудова й озеленення. Нині він стане гарною зоною відпочинку людей з інших мікрорайонів”, – зазначив Станіслав Джусь.
– Дуже добре, що тепер діти можуть проводити дозвілля й загартовувати своє здоров’я на такому майданчику, бо вони майже не виходять з дому, а сидять за комп’ютерами. Прищеплюймо підростаючому поколінню любов до фізкультури й бажання відвідувати спортмайданчики, щоб молодь росла міцною і здоровою, – звернувся до присутніх настоятель Свято-Михайлівської церкви протоієрей Володимир. Він освятив майданчик.
Слова вдячності від батьків, діти яких займатимуться на спортмайданчику, висловила Олена Омельченко: “На цей комплекс ми покладаємо великі надії. Нарешті нам буде куди привести свою малечу”.
Подякували за добру справу й вихованці Глобинської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 5. Привітали глобинців соліст Державного академічного ансамблю пісні й танцю МВС України, володар Кубка Президента України Іван Коренівський та переможець останнього сезону телешоу “Україна має талант!” сирієць Саїд Джурді. Вихованці Глобинського дошкільного навчального закладу № 4 “Зірочка” та Глобинської дитячої школи мистецтв представили глядачам творчі номери, а про переваги здорового способу життя нагадали учасники агітбригади Глобинської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 5.
Упродовж урочистостей малеча не відходила від ігрового майданчика. Дівчатка каталися на гойдалках, хлопці вправлялися на турніках, найспритніші – й на тренажерах. А поруч стояли щасливі дорослі…

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

IMG_0957 [1] IMG_0779 [2] IMG_1024 [3]

Print Friendly, PDF & Email [4]