- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Напуття ветеранів – берегти мир

70  років тому завершилася найкровопролитніша війна в історії людства – Друга світова. Дорогою ціною здобувалася перемога над фашизмом. Україна, що перебувала у складі СРСР, зазнала колосальних за різними даними втрат: 2,5 мільйона загиблих військових, 5,5 мільйона полонених і мирного населення.
Із почуттям скорботи і водночас гордості за батьків, дідів та прадідів, які захистили рідну землю від навали окупантів, відзначаємо 70-річчя переможної дати. З цієї нагоди у Полтаві відбулося покладання вінків і квітів до меморіалу Солдатської слави. Полеглих у Другій світовій прийшли вшанувати учасники тієї війни, визволителі міста, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, силових структур, громадських, ветеранських організацій, трудових колективів. У колоні пройшли голова облдержадміністрації Валерій Головко, голова обласної ради Петро Ворона, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач.
Наші діди й прадіди боролися за те, щоб ніхто ніколи не посягав на волю і землю будь-якого народу. Сьогодні ми вклоняємося тим, хто переміг нацизм. Вклоняємось і нинішнім захисникам Батьківщини, відзначалося на заході. Пам’ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.
– День, коли закінчується війна чи міжусобиця, завжди святковий, – поділився думками полковник у відставці Олександр Зенін. – Тим більше Друга світова, котра забрала десятки мільйонів життів. Для всіх народів, які брали участь у розгромі фашистських військ, це світла дата, яку шанують усі покоління.
– Війна – це лихо, смерті, руйнування, сльози. Потрібно пам’ятати про це, цінувати й берегти мир, – переконаний учасник Великої Вітчизняної війни Володимир Яскевич.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]