- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Візити турботи

У Лубенському районі волонтери обласної молодіжної громадської організації “Твій Світ” спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації завітали до пенсіонерів і жертв нацистських переслідувань. Такі “візити турботи” відбулися під гаслом “Хочеш змінити світ? Почни допомагати іншим”. За словами активістів, їхнє завдання полягало у наданні різносторонньої психологічної і практичної допомоги людям поважного віку. Під час відвідувань учасники мали змогу поспілкуватися з колишніми остарбайтерами і в’язнями концтаборів.
Для волонтерів, які задіяні у проекті, й соцпрацівників терцентру проводили спеціальні навчання, щоб поліпшити рівень допомоги тим, хто її справді потребує, і налагодити безпосередній контакт між різними віковими категоріями.
“Візити турботи” відбувались у межах проекту щодо надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал-соціалізму. Проект реалізується за підтримки німецького федерального фонду “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє” і покликаний привернути увагу громади до потреб жертв тоталітарних режимів, залучити молодь до активної соціальної роботи з літніми людьми.

Print Friendly, PDF & Email [1]