- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Волонтери – головна зброя армії

Провівши реорганізацію і очистивши свої лави від випадкових людей, громадська спілка “Ліга громадських організацій м. Полтава “Полтавська громада” продовжує свою діяльність під новим ім’ям – громадська спілка “Ліга громадських організацій “Громада Полтавщини”. До складу Ліги останнім часом увійшли організації обласного центру та навколишніх районів.
Тут об’єднуються люди, які хочуть справді допомогти нашій армії розгромити нахабного і жорстокого агресора, щоб наша держава насправді вийшла на шлях європейського розвитку. Тому одним із напрямків її діяльності, як і раніше, залишається захист громадянських прав наших земляків, допомога в їх реалізації, підтримка законних інтересів територіальних громад, роз’яснення шляхів самоорганізації для захисту життєвих інтересів і законних прав громадян. “Громада Полтавщини” організувала службу юридичної і соціальної підтримки, до якої звертаються полтавці, воїни – учасники АТО, їхні рідні. Тут допомагають написати заяви на отримання земельної ділянки чи матеріальної допомоги, консультують з різних питань.
Головним напрямком роботи ГС ЛГО “Громада Полтавщини” залишається волонтерська допомога Збройним силам України. Ми продовжуємо направляти захисникам Вітчизни на фронт військову форму і взуття, білизну, бензопили, ремонтний інструмент, акумулятори для автомобілів, маскувальні сітки, продукти харчування, воду і ще багато чого, про що просять наші бійці. Щоб зібрати ці речі, звертаємося до земляків – свідомих українців з різних підприємств та установ – і дуже вдячні за розуміння та дієву підтримку.
В обласній філармонії група “Кікімори АТО” плете маскувальні сітки та маскувальні костюми. Близько 100 таких сіток за останні півроку ми відправили на передову. Приватне підприємство “Провінція” на наше прохання переробляє надану нам фермерами області м’ясну сировину на готову продукцію, яку наші волонтери неодноразово відвозили бійцям на фронт. Уже двічі волонтер нашої організації, лікар-стоматолог Ірина Каптур з бригадою медиків виїжджала на фронт для надання бійцям невідкладної стоматологічної допомоги, за що вона нагороджена Почесним знаком начальника Генштабу ЗСУ.
Фермерські господарства Полтавського району, підприємства Полтави на наше прохання ремонтують автомобілі для військовиків, купують і відправляють у зону АТО запчастини та акумулятори до КрАЗів, УАЗів, ВАЗів та інших автомобілів. Не менш важливою є моральна підтримка, яку ми намагаємося надавати нашим захисникам. У багатьох військових частинах у зоні АТО поряд з Державним Прапором України гордо майорять прапори Полтави, передані нашими волонтерами. Адже це – символ рідного краю, який вони захищають ціною свого здоров`я і життя. А ще – це свідчення непорушної єдності фронту і тилу, рішучої підтримки всім українським суспільством нашої Української армії.
Ми співпрацюємо з волонтерськими організаціями Києва, Харкова, Дніпропетровська, Миколаєва та інших міст. Це допомагає успішно і швидко вирішувати різноманітні проблеми: від ремонту військових та волонтерських автомобілів до розшуку бійців, які пропали безвісти, підтримки поранених земляків у госпіталях інших міст.
Визначною подією останнього часу став для нас І Загальноукраїнський збір волонтерів, який відбувся в Нікополі Дніпропетровської області. Сюди з`їхалися більше 100 волонтерів. Ці самовіддані люди з Одеси і Херсона, Запоріжжя і Дніпропетровська, Харкова, Канади, Польщі, як і ми, допомагають нашим військовикам одягом і харчами, медикаментами і спорядженням, піклуються про поранених у госпіталях, надають психологічну і юридичну підтримку, допомагають сім`ям загиблих воїнів АТО, розшукують полонених… Окрасою свята були пісні полтавця, нашого волонтера Олексія Кабушка, звучали також його чудові вірші в авторському виконанні.
Перший збір волонтерів показав, що в нас багато однодумців і друзів у всій Україні, що український народ попри економічну скруту, відсутність патріотичної еліти, зраду політиків готовий боронити себе і свою державу.
До ГС ЛГО “Громада Полтавщини” часто з різних питань звертаються родичі учасників АТО. Батьки загиблого в Іловайському котлі бійця Олександра Горячевського запропонували надати 100 саджанців елітних порід дуба, щоб закласти в Полтаві Алею пам`яті полеглих Героїв. У Полтавському міськвиконкомі нас запевнили, що проектні роботи для створення алеї розпочато. На сьогодні відомі імена 14 загиблих в АТО бійців-полтавців. А скільки ще невідомих? Тому ми ведемо пошук наших земляків, які пропали безвісти або потрапили в полон. Розшукуємо загиблих, щоб гідно поховати їх у рідній землі.
Розповідаючи землякам про нашу волонтерську роботу, ми закликаємо всіх порядних людей, всіх українських патріотів гуртуватися навколо патріотичних громадських організацій і творити справжнє громадянське суспільство. У прадавніх традиціях українців було ухвалювати найважливіші рішення громадою, боронити свою свободу і життя спільними зусиллями. Тож єднаймося, бо Україна – понад усе!
Звертайтеся до нас у кімнату
№ 118 по вулиці Жовтневій, 45, що в Полтаві.

Ніна КИРПОТІНА
Волонтер

Print Friendly, PDF & Email [1]