- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Урожай збирай – про майбутній дбай

Аграрії області завершили жнива. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 13 серпня ранні зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі 413,4 тисячі гектарів, що становить 100 відсотків від завдання. Середньообласна урожайність становить майже 41 центнер з гектара, валове виробництво зерна складає понад 1 мільйон 670 тисяч тонн, що на 226 тисяч тонн більше від минулорічних показників.
Основного хліба – пшениці – намолочено понад 1 мільйон 270 тисяч тонн, середня урожайність – понад 44 центнери.
Найбільше зерна (понад 105 тисяч тонн при середній урожайності 51,6 центнера з гектара) намолотили сільгосппідприємства Гадяцького району. Вищу урожайність – 52,4 ц/га – мають хлібороби Шишацького району. Далі за валовим виробництвом збіжжя – аграрії Глобинського та Зіньківського районів, де загалом зібрали майже по 70 тисяч тонн. Загалом 50-тисячний рубіж виробництва хлібів перетнули господарства 10 районів області.
Нині на ланах області тривають роботи. Аграрії лущать стерню, проводять дискування та культивацію звільнених площ, готують грунт під майбутній урожай. Продовжується й заготівля кормів для громадського тваринництва.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]