- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новосілля у Новій Галещині

Колишній гуртожиток геологорозвідувальної експедиції в селищі Нова Галещина Козельщинського району реконструйовано у рамках Проекту ЄС/ПРО ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Нещодавно він гостинно відкрив двері для переселенців зі Сходу України.

Будівельні роботи провели завдяки коштам вищеназваного проекту, співфінансуванню з обласного, районного, селищного бюджетів та за гроші, зібрані громадською організацією “Спадщина”. У десяти кімнатах проведено внутрішнє оздоблення, встановлено новенькі меблі, на ліжках – все необхідне. Обладнані душові, умебльовані й укомплектовані побутовою технікою кухня та пральня.
Такої кількості поважних гостей із області та столиці у Новій Галещині не було давно. Серед них – голова обласної ради Петро Ворона, народний депутат України Андрій Река, генеральний директор ТОВ “Біланівський ГЗК” Юрій Хіміч, очільники району Юрій Марченко та Олександр Перепелиця, представники підприємств-спонсорів. Свято зібрало місцевих жителів, самодіяльних артистів із райцентру та селища і, головне, майбутніх мешканців.
Новогалещинський селищний голова Григорій Гаврилець подякував усім, чиїми зусиллями відбулася реконструкція:
– Нині ми раді всією громадою підтримати вимушених переселенців зі Сходу України і бажаємо, щоб їм було у нас комфортно. Щоб усі, хто захоче залишитися тут, стали галещанами, а ті, хто вирішить повернутися на свою малу батьківщину, змогли це зробити якнайшвидше. Головне, щоб у державі панував мир.
Подяками та грамотами відзначено активних учасників реалізації проекту, безпосередніх виконавців будівельних робіт, спонсорів. Від імені мешканців соціального готелю вдячність за турботу і теплий прийом висловив Борис Литвиненко.
Першим до оновленої споруди за традицією впустили кошеня, за ним зайшло хлоп’ятко з родини переселенців, а вже потім усі бажаючі мали змогу оглянути оновлене приміщення.

Надія ЛИТВИН
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]