- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Лицарі синього хреста

В  ошатному офісі управління ветеринарної медицини Миргородського району на чільному місці – синій хрест. “Що означає цей символ для професіоналів?” – запитую у начальника управління Ігоря Толстікова.
– З цього приводу сам чув різні думки, – відказав ветеран галузі. – Втім, зводяться вони до одного – наш професійний знак – символ чистого довкілля й чистоти екології душі.
За великим рахунком, сам Ігор Миколайович вважає роботу подвижників ветеринарної медицини справою виняткової ваги. Бо ж як інакше назвати захист здоров’я, а то й життя людей? Святішої роботи не буває. Він з тих професіоналів, які вміють бути суворими і добродушними. Але за будь-яких обставин залишиться справедливим. Більше тридцяти років, як той казковий лікар Айболить, лікує тварин, запобігає поширенню інфекцій, не з чужих слів знає, якої шкоди можуть завдати фальсифіковані продукти харчування, які сьогодні, на жаль, не є дефіцитом на ринках та прилавках магазинів.
Наївно думати, що в господарствах різних форм власності Миргородського району близько 15 тисяч голів великої рогатої худоби, кільканадцять тисяч свиней, багато птиці тривалий час уникають інфекційних хвороб самі по собі. Так не буває. Копітка робота з ідентифікації сільгосптварин, профілактика інфекційних хвороб, які й сьогодні нагадують про себе, вимагають від колективу управління, усіх працівників ветеринарної медицини в районі надзвичайної відповідальності. Вчасно виконується і поточна робота. Скажімо, уже напоготові виїзна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, яка буде працювати на Сорочинському ярмарку.
Приклади ефективної роботи в умовах індустріалізації тваринницької галузі демонструють спеціалісти дільничних лікарень та пунктів сервісного ветеринарного обслуговування у ДП ДГ імені Декабристів Віктор Радченко, ТОВ “Славутич” Сергій Кривик, ТОВ “Батьківщина-Нива” Руслан Віташ, ТОВ “Промінь-Приват” Олександр Волошин та Михайло Бакунець, ще багато славних трудівників галузі. Всі вони під символом синього хреста дбають про благополучну епізоотичну ситуацію, точніше кажучи, стоять на варті здоров’я людей.
Ігор Толстіков так і сказав: “На моє переконання, працівники ветеринарної медицини працюють на передньому краї відродження, розвитку тваринницької галузі Полтавщини. Певна річ, для цього треба зробити ще чимало. Зокрема впроваджувати нові прогресивні технології, оновлювати обладнання. Генератором цих процесів є начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій. Отож шлях обрано правильно. І звертати кудись на узбіччя ветеринари не збираються”.

Леонід ГУСАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]