- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Лікарі-переселенці

У Кременчуці мешкає майже чотири тисячі переселенців з Донбасу. Далеко не усім вдалося знайти роботу. А от восьми лікарям пощастило. Їх усіх зарахували до штату третьої міської лікарні, у якій уже декілька останніх років відчувається дефіцит кадрів. Серед приїжджих – судинні хірурги, невропатолог, травматолог, інші спеціалісти, котрі мають чималий досвід практичної роботи у медичних центрах, лікувальних закладах і профільних науково-дослідних інститутах Донбасу.
До переїзду в Кременчук лікарі намагалися працевлаштуватися в інших містах України, однак саме тут їм забезпечили належні умови роботи.
– Це спеціалісти, які можуть проводити операції високої складності, – наголошує головний лікар третьої лікарні Кременчука Вадим Українець. – Лікарня може мати найсучаснішу апаратуру, інструменти, проте без наявності спеціаліста відповідної кваліфікації проводити складні операції неможливо. До нас приїхали лікарі, котрі відразу готові взятися до справи, тим більше, що наявна в лікарні апаратура й обладнання це дозволяють. Йдеться про операції на аорті, глибоких артеріях ніг, на поверхневих артеріях та інші. Раніше їх не проводили у нашій лікарні.
Сподіваються у третій міській лікарні Кременчука, що таким чином вдасться укомплектувати й штат лікарів-анестезіологів, яких також бракує.

Print Friendly, PDF & Email [1]