- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Єврокубкові поєдинки

Чотири роки перерви – і “Ворскла” знову стартує у Лізі Європи. Цей турнір став  ще престижнішим. Як свідчення   – нинішній суперник – словацька “Жиліна”. Мабуть, найсильніший, який траплявся “Ворсклі” на ранніх етапах Єврокубків.
З перших хвилин гра, яка проходила на полі суперників “ворсклян”, була неквапливою. Втім поступово ініціатива стала переходити до загартованої Єврокубками “Жиліни”. На 23-й хвилині господарі забили. Проте бригада хорватських суддів відмінила гол через офсайд. Та через три хвилини Єліч все ж зміг вивести свою команду вперед – 1:0. Досягши успіху, “Жиліна” не збавила обертів і продовжувала атакувати. Тільки під завісу першої половини зустрічі полтавці провели кілька непоганих атак, проте результату не досягли.
На початку другого тайму “Ворскла” почала атакувати. Сапай після паса з протилежного від себе флангу пробив по “жилінських” воротах – вище поперечини. Небезпечно діяв Турсунов. В одному з епізодів полтавці заробили пенальті. Але Ковпак з “точки” пробив вище воріт.
Потім гра дещо заспокоїлася. М’яч знаходився під контролем то в однієї, то в іншої команди. “Жиліна” використала цю паузу і раптово забила вдруге. Паур підібрав м’яч неподалік штрафної і майстерно пробив у дальній кут – 2:0.
В останні хвилини зустрічі словаки мали кілька нагод забити й третій м’яч, та, на щастя, не зуміли їх використати. Полтавський голкіпер Богуш ціною червоної картки врятував свою команду, вийшовши за межі штрафного. Його місце зайняв Даллку, який зумів виручити “ворсклян” у кількох гострих епізодах.
Тож “Ворскла” поступилася, але попереду – домашній матч-відповідь, а відповідно – й певний шанс продовжити виступ у Лізі Європи. Відбудеться поєдинок 6 серпня о 20.00 у Полтаві на стадіоні “Ворскла” ім. Олексія Бутовського.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Богуш, Турсунов, Ковпак (Баранник, 80), Є.Ткачук, Сапай, Чеснаков, Шиндер, Громов (Бартулович, 77), Скляр (А.Ткачук, 85), Даллку, Сімінін.
***
В іншому поєдинку луганська “Зоря” зустрічалася на виїзді з бельгійською командою “Шарлеруа”. У першому таймі гра була рівною, без явних гольових моментів. Суперники обмінювалися контратаками, здавалося, рахунок (0:0) влаштує і “Зорю”, і “Шарлеруа”. Усе змінилося на початку другого тайму. “Зоря” відразу ж пішла вперед і незабаром таки досягла бажаного. Дубль записав на свій рахунок Малиновський – 2:0. Отже, “Зоря” тріумфує у Бельгії і з комфортною перевагою у два м`ячі очікує “Шарлеруа” в гості до Києва.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]