- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Реорганізувати правоохоронні органи допоможе ЄС

На Полтавщині побували представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектора цивільної безпеки в Україні. У складі делегації – фахівці з питань регіонального співробітництва Станіслав Безовські та Пекка Гюютіайнен.
Консультативна місія ЄС розпочала роботу в Україні 2014 року. Основна мета діяльності – допомогти реорганізувати правоохоронні органи. Нині вивчається можливість впровадження на Полтавщині системних проектів, спрямованих на посилення безпеки населення, дорожнього руху, захисту стратегічних об’єктів, попередження надзвичайних ситуацій тощо.
– Хочемо обговорити загальний стан цивільної безпеки в області, аби визначити потенційні напрями майбутньої співпраці, – зазначила на зустрічі фахівець відділу регіональних питань Консультативної місії ЄС Пекка Гюютіайнен.
Перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький зауважив, що Полтавщина відкрита до співпраці, адже вітчизняні правоохоронці повинні чітко дотримуватися норм законодавства, як це роблять їхні європейські колеги. Лише тоді громадяни довірятимуть правоохоронній системі.
Під час зустрічі начальника УМВС України в Полтавській області Олега Беха з представниками місії обговорювалися процеси реформування органів внутрішніх справ.

Print Friendly, PDF & Email [1]